Fenicul, D123, ceai la pungă
Beneficii
• Recomandări: balonare, colici abdominale, tuse, bronșită, alăptare.
Favorizează eliminarea gazelor intestinale și ajută în cazul spasmelor abdominale.
Feniculul este o plantă apreciată încă din Antichitate atât pentru gustul său plăcut, cât şi în medicină. Cunoscut şi folosit de către egipteni, greci, romani, arabi şi chinezi din cele mai vechi timpuri, a fost menţionat frecvent şi în cărţile medicinale din Evul Mediu.
Feniculul este „carminativ, stimulent, galactogog, diuretic şi diaforetic. Este utilizat în colici însoţite de flatulenţă […]. Poate fi folosit în amenoree şi hiposecreţie lactată.” H. W. Felter, King’s American Dispensatory, 1898.
Tip produs: Supliment alimentar
- Gramaj:
- 50 g
- Greutate netă:
- 50 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Fisa tehnica
- Gramaj:
- 50 g
- Greutate netă:
- 50 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Fructele plantei Foeniculum vulgare L., fam. Apiaceae conţin ulei volatil reprezentat în principal de anetol, flavonoide, zaharuri, substanţe minerale, ceruri, stigmasterină.
Se beau 2 – 3 căni cu ceai pe zi.
A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni. Dacă aveţi în continuare nevoie de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.
Preparare: Peste o linguriţă de plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări: Nu se recomandă femeilor însărcinate.
Mamele care alăptează pot consuma acest ceai.
Contraindicaţii: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.