- Descriere
- Ingrediente
- Mod Administrare
- Prospect
Colesterol-M107 sprijină metabolismul lipidelor şi ajută la normalizarea nivelului de colesterol, datorită combinaţiei de frunze de măslin şi aghinare ce se regăseşte în compoziţia produsului.
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 34 g
Condiții de păstrare: La loc uscat și la temperatura mediului ambiant
Anghinare | Măslin | Păpădie | Mesteacăn | Morcov | Lămâie
- Extract uscat de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat în min. 2,5% cinarină 176 mg
- Extract uscat de frunze de măslin (Olivae folium) standardizat în min. 10% oleuropeină 132 mg
- Extract uscat de rădăcină de păpădie (Taraxaci radix) standardizat în min. 5% polifenoli 44 mg
- Extract uscat din oleorezină de Commiphora mukul standardizat în min. 10% guggusterone 44 mg
- Frunze de mesteacăn (Betulae folium) 35,2 mg
- Ulei esențial de morcov (Daucus carota aetheroleum) 4,4 mg
- Ulei esențial de lămâie (Citri aetheroleum) 4,4 mg
Învelișul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Adulți și copii de peste 7 ani: 1 capsulă de 3 ori pe zi, după masă.
Dacă este nevoie de un efect mai puternic, se pot administra până la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.
Durata curei: minim 3 luni.
Atenționări:
Nu se recomandă copiilor sub 7 ani, în caz de obstrucţie biliară sau risc crescut pentru obstrucţie biliară, insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală acută şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină și alăptare:
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul acestuia.
Efecte secundare și interacțiuni:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Asocieri recomandate:
Pe tot parcursul curei puteţi asocia ceaiul Colesterol M103/M102.
Sfaturi practice de dietă și stil de viață:
Recomandăm reducerea cât mai mult posibil din alimentaţie a grăsimilor saturate şi a grăsimilor „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), reducerea consumului de dulciuri şi produse de patiserie.
Consumaţi în cantităţi moderate grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, soia, in, rapiţă, cânepă, dovleac, şofrănel), precum şi nuci, alune, migdale, caju, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite. Puteţi mânca 1 - 2 ouă fierte pe săptămână şi aproximativ 10 g unt de 2 - 3 ori pe săptămână.
Consumul de alimente bogate în fibre scade colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume.
Consumaţi zilnic cel puţin 2 litri de apă pentru a stimula eliminarea deşeurilor metabolice şi a toxinelor.
