Cimbru, iarba, R43, ceai la pungă
Beneficii
• Recomandări: bronșită, astm bronșic, tuse, indigestie, balonare, inapetență, paraziți intestinali.
Prezintă activitate antibacteriană.
Susţine sănătatea tractului respirator superior.
Vechii greci au numit această plantă ”thymos”, aceasta însemnând ”curaj” sau ”tărie”. Încă din Antichitate, cimbrul a fost folosit în zona mediteraneană drept condiment, iar în Evul Mediu timpuriu călugării benedictini l-au adus în Europa Centrală şi Anglia, unde şi-a început vocaţia ca plantă medicinală.
„Această plantă este un aromatic difuziv plăcut, stimulent şi relaxant, cu efect carminativ şi emenagog uşor. Poate fi folosit în răceli, amenoree şi menstre dureroase, colici, şi flatulenţă.” W. Cook, The Physiomedical Dispensatory, 1869.
Tip produs: Supliment alimentar
- Gramaj:
- 50 g
- Greutate netă:
- 50 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Fisa tehnica
- Gramaj:
- 50 g
- Greutate netă:
- 50 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Partea aeriană a plantei Thymus vulgaris L. (cimbru de cultură) fam. Labiatae, care conţine ulei volatil (borneol, cineol, timol, carvacrol), tanin, acid cafeic, principii amare, saponozide, flavone.
Se beau 2 – 3 căni cu ceai pe zi.
A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni.
Dacă aveţi nevoie în continuare de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.
Preparare: Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate.
Mamele care alăptează pot consuma acest ceai.