Ceaiul U – ceai pentru stomac, D42, ceai la pungă (rețetă originală Andrei Farago) – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ceaiul U – ceai pentru stomac, D42, ceai la pungă (rețetă originală Andrei Farago)

Beneficii  
  • Conține plante medicinale ce susțin buna funcționare a aparatului digestiv.
  • Are efect cicatrizant. Gălbenelele și mușețelul din compoziția ceaiului U au acțiune reepitalizanta, ajutând la refacerea țesuturilor din profunzime.
  • Elimină disconfortul gastric. Uleiurile esențiale de mentă, mușețel, roiniță și fenicul combat spasmele, reduc senzația de greață și reglează tranzitul gastrointestinal.
  • Reţetă elaborată de farmacistul Andrei Farago utilizată din anii ’30.

Arii de acțiune: Stomac

PREZENTARE: 50 g
DISPONIBILITATE: În stoc
Pret: 12.66 lei
Cantitate Scoate un produs buc Adauga un produs
Adaugă în coș

Acest produs este acum mai ieftin deoarece face parte din categoria produselor care beneficiaza de un TVA de 9%.

  • Descriere
  • Ingrediente
  • Mod Administrare
Descriere

Însemnări din manuscrisele farm. Farago cu privire la acest ceai:

 „Chamomilla curăţă rana ulceroasă. Flores Chamomilla conţine oleum eteric cu efecte sedative. Acest oleum este şi dezinfectant. Calendula acţionează spasmolitic şi hemostatic. Mentha piperita este un puternic desinfectant în intestine şi un plăcut odorant.

Mentha piperita şi Calendula ajută organizmul în procesul de cicatrizare al ulcerului. Achillea millefolium regulează circulaţia sângelui în total şi în special în jurul ulcerului, fiind totodată hemostatic.

Foeniculum vulgare linişteşte spasmele, Melissa officinalis opreşte eventualele vomitări, linişteşte durerile şi spasmele. Herba Taraxacum: prin spasme gastrice funcţionarea ficatului devine leneşă, în cazul de îmbolnăviri gastrice, un cholagog este binevenit. Importanţa Taraxacumului în ceaiul de faţă este proprietatea lui stomachicum. Polygonium opreşte inflamările şi este astringent la mucoase.

Deşi există o sumedenie de alte plante medicinale care se laudă aceeaşi acţiuni terapeutice, totuşi experienţa noastră de 40 ani a cristalizat că plantele folosite în această receptură, ca fiind cele mai bune în vindecarea ulcerului duodenal, ulcerului gastric şi a gastritei.”

Tip produs: Supliment alimentar

Greutate netă: 50 g

Condiții de păstrare: la loc uscat și la temperatura mediului ambient

Ingrediente
Dă click pe denumirea plantei și află mai multe informații despre ea.

Coada Şoricelului | Fenicul | Gălbenele | Menta | Muşeţel | Păpădie | Roiniţă | Troscot

Flori de gălbenele (Calendulae flos), mentă (Menthae herba), flori de muşeţel (Chamomillae flos), troscot (Polygoni avicularis herba), frunze de păpădie (Taraxaci folium), coada şoricelului (Millefolii herba), fructe de fenicul (Foeniculi fructus), frunze de roiniţă (Melissae folium).

Mod administrare
Se beau 3-4 căni pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Durata unei cure obişnuite este de 6-8 săptămâni. Preparare: Peste 1-2 linguriţe amestec de plante se toarnă o cană cu apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară. Atenţionări: Nu se indică administrarea  la copii sub 12 ani și în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Sarcină şi alăptare: Nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează. Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilități cu medicamentele și nici efecte secundare. Asocieri recomandate: Pentru protecţia mucoasei gastrice recomandăm utilizarea simultană a capsulelor Stomac Sănătos-D49 şi a Uleiului de cătină cu sunătoare şi gălbenele-F158, timp de şase săptămâni. Pe tot parcursul curei puteţi asocia ceaiul Gastric-D40/D62, sau ceaiul U – pentru stomac (reţeta farm. Farago)-D42. Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Pe durata curei vă sfătuim să evitaţi alimentele care sunt stimulente ale secreţiei gastrice cum sunt: carnea grasă, mezelurile, brânzeturile fermentate, laptele bătut, iaurtul, kefirul, afumăturile, conservele, prăjelile, grăsimea animală, maioneza, dulciurile concentrate, produsele de patiserie, zarzavaturile crude, fibroase, aţoase sau cu celuloză dură (castraveţi, ridichi, gulii, sfeclă, fasole uscată, mazăre uscată, vinete, roşii), legume şi condimente picante (ceapă, usturoi, ardei iute, piper, hrean, muştar), fructele crude, băuturile prea reci sau fierbinţi, alcoolul, ceaiul negru, ceaiul verde, cafeaua. În schimb, este foarte bine să consumaţi alimente alcaline care neutralizează excesul de acid din stomac: lapte (are efect de pansament gastric), legume şi zarzavaturi (bine fierte) sub formă de supe-cremă, piureuri, soteuri, budinci sau sufleuri, unt, uleiuri presate la rece, carne slabă fiartă, fulgi de ovăz, terci de cereale pasate, paste făinoase, pâine prăjită, banane, avocado, sucuri proaspete de morcovi, cartofi, varză, ceaiuri din plante medicinale cu efect protector gastric (de gălbenele, muşeţel, sunătoare, tei, etc). Alimentele trebuie administrate în porţii mici şi repetate (5-6 mese/zi).
Andrei Cosmin Nicusor
Ceaiul pentru stomac de la Fares este esential, zic eu in perioada studentiei, cand mancam pe fuga, uneori fara sa incalzim mancarea, sau consumam din lipsa de timp produse de tip fast-food.

Asocieri recomandate