Ajută buna funcţionare a inimii la persoanele hiperactive şi agitate.
Păducelul este considerat un “tonic al musculaturii inimii […] util pentru a controla multe dintre consecinţele simptomatice ale […] inimii obosite.” W. Felter, The Eclectic Materia Medica, Pharmacology and Therapeutics, 1922.
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 50 g
Condiții de păstrare: la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Se beau 3 – 4 căni cu ceai pe zi, între mese.
Durata unei cure este de 2-3 luni.
Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Preparare: Peste o linguriţă amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări: Nu se administrează în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Sarcină şi alăptare: Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele şi nici efecte secundare.
Asocieri recomandate: Pentru menţinerea unei tensiunii arteriale sănătoase, ceaiul
Calmocard-C22/
C23 se poate asocia cu capsule
Fitotensin Forte-C47,
ceai T reţeta farm. Farago-C26, sau ceai
Tensiune-C25/
C36.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Vă sfătuim să reduceţi cât mai mult posibil din alimentaţie grăsimile saturate şi grăsimile „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), să evitaţi consumul de sare şi de legume care conţin cantităţi mai mari de sodiu (ţelină, spanac), murături, ape minerale bogate în sodiu, să reduceţi consumul de dulciuri, produse de patiserie, băuturi bogate în cofeină şi alcoolul.
Consumaţi legume sărace în sodiu şi celuloză (morcovi, dovlecei, fasole verde, salată verde, roşii, ardei), fructe, lactate slabe, pâine neagră veche de o zi, cereale, peşte slab în cantităţi moderate. Puteţi mînca 2 ouă pe săptămână.
Consumaţi în cantităţi moderate grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, in, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac de asemenea în cantităţi moderate.
De asemenea, consumaţi alimente bogate în fibre care scad colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume.
Consumaţi în cantităţi moderate grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, in, cânepă, dovleac), precum şi
nuci, alune, migdale, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite deasemenea în cantiăaţi moderate.
Sunt recomandate şi alimentele bogate în
fibre care scad colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz,
leguminoase (fasole, linte, năut, soia)
, ciuperci, fructe, legume.