- Descriere
- Ingrediente
- Mod Administrare
- Prospect
Susţine digestia şi contribuie la confortul digestiv
Busuiocul „este utilizat în flatulenţă, gastrite cronice, enterite, intoxicaţii gastro-intestinale, constipaţie, crampe stomacale şi vomă. Busuiocul este folosit […] în alte probleme catarale şi inflamaţii ale mucoaselor, în special ale tractului urogenital precum cistite cronice, nefrite, […] şi de asemenea probleme pulmonare, […] tuse.”
G. Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 50 g
Condiții de păstrare: la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Partea aeriană a plantei Ocimum basilicum, fam. Lamiaceae, conţine ulei esenţial, tanin, acid cafeic, acid rozmarinic.
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, înainte de masă.
A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni. Dacă aveţi nevoie în continuare de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.
Preparare: Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
