Boldo, frunze, D134, ceai la pungă

Boldo, frunze, D134, ceai la pungă
DISPONIBILITATE: In stoc
Pret: 6.23 LEI
Cantitate Scoate un produs buc Adauga un produs
Adaugă în coș

Acest produs este acum mai ieftin deoarece face parte din categoria produselor care beneficiaza de un TVA de 9%.

Descriere

Susţine funcţiile biliare şi hepatice.

 

„Frunzele de boldo sunt unele dintre cele mai eficiente coleretice. […] Boldo este descris în primul rând ca şi colagog, în special în calculi biliari […] de asemenea util în hepatopatii, dispepsie, inapetenţă”.

Gerhard Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938

 

Prezentare: cutie a 40 g

Ingrediente

Frunza de Boldo

Frunzele plantei Peumus boldus Molina conţine alcaloizi izoquinolinici (boldina, izoboldină etc.), flavonoide, cumarine, rezine taninuri.

Beneficii

-contribuie la menţinerea funcţionării sănătoase a ficatului şi vezicii biliare, susţinând digestia şi purificarea organismului.

-contribuie la stimularea secreţiei biliare a ficatului şi la eliminarea acesteia în intestin.

-susţine tranzitul intestinal la persoanele cu tranzit lent cauzat de un flux biliar redus.

-contribuie la relaxarea musculaturii netede la nivel digestiv.

-antioxidant.

Mod administrare

Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, înainte de masă.

Durata unei cure este de 4-6 săptămâni. Cura se poate relua după o pauză de 2 săptămâni.

Preparare: Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.

Atenţionări: Nu se recomandă în caz de obstrucţie biliară, insuficienţa hepatocelulară gravă şi hipersensibilitate la această plantă.

Întrerupeţi administrarea cu cel puţin două săptămâni înainte de o intervenţie chirurgicală, deoarece poate creşte timpul de sângerare.

Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.

Asocieri recomandate