Anason, fructe, D146, ceai la pungă

Ceai-Medicinal-Anason-3D-punga-'18-(c)-web
DISPONIBILITATE: In stoc
Pret: 6.08 LEI
Cantitate Scoate un produs buc Adauga un produs
Adaugă în coș
Descriere

Susţine secreţia sucurilor digestive şi reducerea spasmelor intestinale.

Ajută la calmarea iritaţiilor gâtului şi faringelui.

Susţine secreţia lactată.

 

Lucrarea Gray’s Supplement to the Pharmacopoeia (1848) consemnează despre fructele de anason: „sunt stomahice, carminative, diuretice şi emenagoge; […] sunt folosite pentru a calma flatulenţa, durerile colicative, în special la copii; mamele care alăptează le iau uneori pentru a stimula secreţia lactată; au fost utilizate de asemenea în afecţiuni pulmonare”.

 

Prezentare: cutie a 50 g

Ingrediente

Anason

Fructele plantei Pimpinella anisum L., fam. Apiaceae, conţin ulei esenţial bogat în trans-anetol, precum şi alţi compuşi bioactivi precum flavonoide, acizi fenolici, derivaţi cumarinici şi ulei gras, lipide, glucozide.

Beneficii

-susţine digestia şi secreţia sucurilor digestive;

-reduce spasmele intestinale şi contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal;

-ajută la calmarea iritaţiilor gâtului şi faringelui;

-manifestă un efect liniştitor, plăcut la nivelul gâtului, faringelui şi corzilor vocale;

-susţine secreţia laptelui matern.

Mod administrare

Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.

A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni. Dacă aveţi în continuare nevoie de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.

Sugari: până la 6 linguriţe cu ceai pe zi, la nevoie.

Preparare: Peste 1/2 – 1 linguriţă de plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.

Sugari: peste un vârf de linguriţă de plantă se toarnă 100 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.

Atenţionări: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.

Nu se recomandă femeilor însărcinate.

 

Asocieri recomandate