Anason, fructe, D146, ceai la pungă
Beneficii
• Recomandări: balonare, digestie lentă, indigestie, colici abdominale, tuse, stimularea lactației.
Util în tulburări de digestie însoțite de spasme ușoare, balonare, flatulență;
Susține lactația;
Are efect calmant asupra gâtului, faringelui și corzilor vocale.
Lucrarea Gray’s Supplement to the Pharmacopoeia (1848) consemnează despre fructele de anason: „sunt stomahice, carminative, diuretice şi emenagoge; […] sunt folosite pentru a calma flatulenţa, durerile colicative, în special la copii; mamele care alăptează le iau uneori pentru a stimula secreţia lactată; au fost utilizate de asemenea în afecţiuni pulmonare”.
Tip produs: Supliment alimentar
- Gramaj:
- 50 g
- Greutate netă:
- 50 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Fisa tehnica
- Gramaj:
- 50 g
- Greutate netă:
- 50 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Fructele plantei Pimpinella anisum L., fam. Apiaceae, conţin ulei esenţial bogat în trans-anetol, precum şi alţi compuşi bioactivi precum flavonoide, acizi fenolici, derivaţi cumarinici şi ulei gras, lipide, glucozide.
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni. Dacă aveţi în continuare nevoie de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.
Sugari: până la 6 linguriţe cu ceai pe zi, la nevoie.
Preparare: Peste 1/2 – 1 linguriţă de plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Sugari: peste un vârf de linguriţă de plantă se toarnă 100 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
Nu se recomandă femeilor însărcinate.