facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-09-25
Vizualizari: 2026
Comentarii: 0
Probleme de sănătate pe care le poți trata cu pătlagină

Crește peste tot în România (la câmpie, deal și munte), se adaptează ușor la orice condiții, nu este o plantă pretențioasă, însă are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Scade colesterolul, tratează gastrita, abcesele, aftele, vindecă înțepăturile de insecte, rănile și, cel mai des, e folosită în caz de tuse.

Frunzele de pătlagină conțin vitaminele A, C și K, au calciu, magneziu, fier, zinc, taninuri și mucilagii. De asemenea, au flavonoide și diverși compuși organici care protejează celulele și ficatul. Efectul acestei plante medicinale e unul emolient și expectorant, cicatrizant, antiinflamator, antiseptic. Iată în ce afecțiuni și sub ce formă o poți utiliza.

Tuse și dureri în gât

Istoria pătlaginei în combaterea tusei datează încă din Antichitate și pe bună dreptate. Este expectorantă și acționează ca un balsam pe mucoasa căilor respiratorii. În plus, fiind antiseptică, ajută la eliminarea microbilor. Se folosește sub formă de sirop (din care se iau 2-3 lingurițe pe zi), sau de infuzie (se folosește o linguriță de plantă la 200 ml apă și se beau una sau două căni pe zi).

Bronșită, laringită, faringită

Orice fel de complicație dată de infecțiile respiratorii virale, care se manifestă prin inflamarea laringelui, ceai medicinaltuse, răgușeală, își găsește leac în pătlagină. Această plantă cu efect bactericid, hemostatic, antiinflamator, cicatrizant și expectorant e expertă în tot ce înseamnă probleme ale gâtului.

Colesterol, hipertensiune

Ceaiurile de pătlagină sunt bune și pentru cei care au colesterolul mărit, ajutând la reducerea valorilor acestuia. Efectele se văd după o cură de o lună, în care se beau câte 3 căni de ceai pe zi. În același timp, acest remediu naturist are efecte benefice și pentru inimă, în cazul celor care suferă de hipertensiune arterială și ateroscleroză.

Stomatită

Dacă suferi de inflamații la nivelul cavității bucale, poți apela tot la pătlagină. Prepară o infuzie, las-o să se răcească până ajunge la temperatura camerei și clătește-ți gura cu ea. Repetă procedeul de 3-4 ori pe zi, până când apar îmbunătățiri.

Extern, în răni, furuncule, ciupituri de insecte

În trecut, la țară, oamenii puneau frunze zdrobite de pătlagină pe ciupituri de insecte sau bășici, acestea reducând inflamația și senzația de mâncărime. Compresele cu infuzie de pătlagină se mai folosesc pe răni, erupții, iritații cutanate, furuncule, acnee sau arsuri de soare. Unguentele din această plantă medicinală sunt utile și în tratarea hemoroizilor

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri