facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-06-14
Vizualizari: 7606
Comentarii: 0
Probleme cu inima? Iată cel mai bun ceai pe care poți să-l bei vara!

Pentru persoanele care au probleme cu tensiunea, zilele caniculare de vară sunt un factor de stres care le pune sănătatea în pericol. Două lucruri se întâmplă în prezenţa căldurii şi a umidităţii din aer: se produce vasodilataţie periferică şi corpul transpiră mai mult. Ambele scad natural tensiunea arterială, fapt care unora le provoacă ameţeală şi stări de rău. Deshidratarea provocată de transpiraţie şi scăderea tensiunii determină o creştere a ritmului cardiac, lucru foarte periculos pentru cei care au insuficienţă cardiacă, blocaje pe vasele de sânge şi cheaguri. Hidratează-te cu ceaiuri medicinale! Cel mai bun în astfel de situații este ceaiul de păducel.

Păducelul ar putea fi considerat, pe bună dreptate, „planta inimii”. Este benefic în majoritatea afecțiunilor cardiace, atât în hipertensiune, cât și în hipotensiune. Are efect tonic cardiac, vasodilatator, anticoagulant, diuretic, reglează și revigorează circulaţia sângelui, normalizează pulsul, previne infarctele şi accidentele vasculare. Este cel mai bun tratament naturist pentru tulburări cardiace, palpitaţii, hipertensiune sau insuficienţă cardiacă, angină pectorală, nevroze cardiace, dar și anemie, insomnii, oboseală, iritabilitate. Astfel, se poate consuma în caz de ceai medicinaltulburări de menopauză, dar și pentru scăderea colesterolului sau pentru un efect relaxant, calmant. Potrivit cercetătorilor, păducelul conține niște antioxidanți care acționează împotriva radicalilor liberi ce pot distruge membranele celulare. În același timp, relaxează mușchii netezi ai inimii, scăzând presiunea.

Această plantă se culege acum, în iunie. Se poate administra sub formă de ceai de Păducel (2-3 căni de infuzie pe zi, timp de maximum 4 săptămâni) sau tinctură de Păducel (20 de picături la un pahar mare cu apă, de 3 ori pe zi, după mese). Aceste două remedii reglează tensiunea arterială, reduc simptomele anginei pectorale și riscul de degenerare a vaselor de sânge, de formare a plăcilor de aterom. Totuși, cardiacii e bine să consume remedii pe bază de păducel la recomandarea și sub supravegherea medicilor. O doză prea mare de ceai sau de tinctură poate cauza bătăi neregulate ale inimii, stări de amețeală și leșin. Planta nu e recomandată copiilor, femeilor însărcinate și mamelor care alăptează.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri