facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 1207
Comentarii: 0
Probleme cu gâtul? Apelează la farmacia naturii!

Senzaţie de uscăciune în gât, usturime, apoi durere la înghiţire, răguşeală,... aşa debutează de obicei răceala. Afecţiunile gâtului sunt foarte frecvente în această perioadă rece. Din fericire, natura ne pune la dispoziţie tot felul de leacuri-minune, ieftine şi la-ndemână. Gargarele cu uleiuri esenţiale sunt remedii naturiste care ameliorează durerile în gât. Se adaugă într-un pahar cu apă 3 picături de ulei de eucalipt, 2 de ulei de santal şi o picătură de arbore-de-ceai. Sau mai poţi face gargară cu ceai de gălbenele, de salvie, de cimbru sau chiar cu apă şi sare, un leac eficient, din bătrâni. Ai grijă ca lichidul să nu fie fierbinte.mentine sanatatea ficatului

Inhalaţiile sunt de asemenea foarte eficiente. În apa fierbinte se pun plante medicinale cu efecte calmante, antiinflamatoare (muşeţelul) sau puternic aromate (cimbrul, levănţica, busuiocul). Tot în inhalaţii mai poţi folosi ulei de eucalipt sau de cimbru. Apoi îţi vei pune un prosop în cap şi vei sta deasupra aburilor timp de 10-15 minute. Cataplasmele reprezintă şi ele un remediu naturist din bătrâni. Poate îţi mai aminteşti cum mama sau bunica îţi puneau în jurul gâtului, peste noapte, o pânză stropită bine cu oţet. Ori o bucată de tifon în care au înfăşurat cartof ras, foi de varză sau sare grunjoasă.

O altă cataplasmă este cu nucşoară mărunţită. Se întinde pe o bucată de pânză puţină vaselină de la farmacie, peste care se presară această nucşoară. Se leagă pânza la gât până spre piept, se fixează cu un prosop sau cu un fular şi se doarme cu ea peste noapte. Până dimineaţa, durerile se vor ameliora simţitor. Un adevărat balsam pentru gât este ridichea neagră cu miere. Scobeşti ridichea, pui în ea două-trei linguriţe cu miere, o laşi peste noapte, eventual la căldură, iar dimineaţa iei două linguriţe din acel suc care s-a adunat. Mai poţi consuma un amestec de hrean cu miere.

Ceaiurile din plante medicinale sunt cele mai bune pansamente atunci când vorbim de afecţiuni ale gâtului. Ceaiul de fenicul sălbatic îndulcit cu miere e foarte bun când ai gâtul inflamat. Calmant este şi ceaiul din gălbenele, muşeţel, flori de levănţică, de salvie şi busuioc. Ceaiul de coacăze negre alină durerea şi aduce şi un plus de vitamina C, care ajută organismul să lupte cu boala. Chiar dacă poate eşti obişnuit să bei ceaiul neîndulcit, de data aceasta poţi face o excepţie – adaugă miere în ceaşcă! Datorită proprietăţilor ei antimicrobiene, mierea e recunoscută pentru puterea de a calma durerile în gât. Şi, dacă ţi-am spus ce e recomandat pentru durerile în gât, trebuie să te atenţionăm că fumatul, băuturile carbogazoase şi alimentele uscate, gen popcorn, covrigei... nu sunt indicate, deoarece irită şi mai tare gâtul.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri