facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-07-21
Vizualizari: 656
Comentarii: 0
Primele file de poveste

Cu mult înainte ca prafurile și substanțele de sinteză chimică să fi apărut în viața oamenilor, adică la 1697, în Orăștie se înființa farmacia „La Leul de Aur”. Cu siguranță că leacurile și remediile erau obținute, în bună parte, din plante medicinale.

În 1929, Andrei Farago, fondatorul companiei Digitalis, „Prima Companie Română pentru Cultivarea Plantelor Medicinale” (astăzi Fares) aduce o mică farmacie la nivelul de etalon al remediilor din plante. Pasionat cu adevărat de acestea și bazându-se pe studiile de specialitate efectuate la Viena, farmacistul Andrei Farago culege sute de rețete populare și, după ce le trece prin filtrul cunoașterii științifice, dă viață primelor fito-produse, mai ales ceaiuri, siropuri și uleiuri volatile. Calitatea acestora era atât de bună, încât arhivele atestă că uleiul de mentă obţinut la Digitalis a fost considerat, în epocă, echivalent cu cele preparate la Miltitz, Germania, sau la Mitcham, Anglia. Frunzele de degețel roșu (Digitalis purpurea) cultivate au fost declarate Etalon Naţional Român, fiind singurele care întruneau nivelul de principii active stabilit la nivelul european al vremii.

Pentru meritele deosebite ale companiei pe care o conducea, Andrei Farago nu a primit o coroană, dar a fost premiat, în 1934, de Coroana României însăși: a primit distincţia regală „Meritul Comercial şi Industrial clasa I”.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri