facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-12-10
Vizualizari: 253
Comentarii: 0
Prima zi de răceală – 5 măsuri pe care e bine să le iei

Simți că te ustură puțin pe gât, strănuți, ai nasul înfundat și o stare generală de oboseală? Sunt primele semne ale unei răceli. Este foarte important să iei măsuri încă din acest moment, din prima zi! Iată cu ce te ajută acest lucru și ce anume trebuie să faci concret!

 

Evoluția simptomelor de răceală

O răceală are mai multe etape, cu simptome care evoluează de la o zi la alta. Primele semne pot apărea după 24-72 de ore de la contactul cu virusul ( așa-numita perioadă de incubație).

-        În prima zi, simptomele sunt vagi, ușoare: strănut, nas înfundat, o ușoară usturime în gât și o stare de oboseală. Practic, simți că ești pe punctul să răcești înainte de a-ți fi cu adevărat rău. În felul acesta, ai timp să iei măsuri, să te aprovizionezi cu remedii.

-        Mai departe, începi să-ți sufli nasul, te doare capul, oboseala și starea de rău se accentuează. Încă ești la începutul episodului de răceală. Aceste simptome se instalează treptat, progresiv, în decurs de o zi - două.

*Dacă vorbim de gripă, primele simptome apar mai alert și sunt mai agresive: durere de cap, febră, frisoane, dureri musculare și stare generală de rău.

-        În următoarea etapă de răceală, durerea în gât se intensifică, secrețiile nazale sunt tot mai abundente, apetitul scade. Apare și tusea, adesea uscată, seacă la început.

-        După câteva zile, tusea poate deveni productivă, cu expectorație. Dispar strănutul, durerile de cap și starea de oboseală. Nasul continuă să fie înfundat și să ai rinoree.

De obicei, întreg episodul de răceală durează 7-10 zile. Tusea, în schimb, poate persista două, trei, chiar patru săptămâni.

 

De ce e nevoie să iei măsuri încă de la debutul simptomelor

Nu miza pe faptul că răceala, tratată sau netratată, tot atât durează. Contează enorm să iei măsuri, iar asta chiar din prima zi, de la primele simptome! În felul acesta, poți scurta perioada de boală, eviți complicațiile, iar simptomele vor fi mult mai blânde, mai ușor de suportat. Într-un cuvânt, boala se va stinge rapid, fără să te chinuie prea mult.

 

5 măsuri pe care e bine să le iei din prima zi de răceală

1.    Urmează un tratament

Răceala este o infecție virală, cauzată de un virus. Așadar, ai nevoie de remedii antivirale (care țintesc cauza bolii), dar și de antiinflamatoare, febrifuge, antioxidante,combate raceala sau gripa emoliente pentru gât (pentru ameliorarea simptomelor).

Mai trebuie să știi că această problemă de sănătate nu necesită medicamente complicate, de sinteză. Răceala răspunde foarte bine la soluții pe bază de plante: capsule naturale, comprimate de supt, uleiuri esențiale, siropuri, plicuri solubile etc. Toate acestea sunt sigure și ușor de asimilat de către organism, ameliorează simptomele și chiar întăresc imunitatea, ajutând corpul să lupte cu boala.

Spre exemplu, Hapciu solubil de la Fares sunt plicuri pe bază de plante (soc, coacăz negru, afin, echinacea, măceșe, hibiscus, salcie, zmeur), miere și propolis, care se dizolvă în apă fierbinte. Această băutură, consumată caldă, calmează iritațiile tractului respirator superior, reduce febra, contribuie la fluidificarea și eliminarea secrețiilor bronșice, crește imunitatea. Are un gust plăcut și se poate administra de la trei ani în sus.

Schema de tratament natural, în răceală, se alege în funcție de vârstă, de tipul simptomelor, de nevoi. Se administrează conform prospectului și nu se întrerupe la cele mai mici semne de ameliorare a bolii.

2.    Fă inhalații cu uleiuri esențiale

Și această metodă de tratament ajută mult în răceală, în special dacă folosești uleiuri esențiale cu efect antiviral, de ușurare a respirației (pin, cimbru, cuișoare, mentă, rozmarin, eucalipt). Inhalațiile se pot face fie cu abur cald, punând câteva picături de ulei în vasul cu apă fierbinte și inspirând vaporii binefăcători, fie ducând direct sticluța cu ulei la nas.

3.    Bea multe ceaiuri medicinale

Când ești răcit, este foarte important să te hidratezi, pentru a suplini lichidele pierdute prin transpirație, prin suflatul nasului. Ceaiurile din plante medicinale, calde și, eventual, îndulcite cu miere, pe lângă faptul că previn deshidratarea, ajută la ameliorarea simptomelor de gât uscat, desfundă nasul, ușurează tusea.

4.    Adaptează-ți puțin alimentația

Există și alimente – tratament, la care poți apela în această perioadă. Sunt indicate supele calde, legumele proaspete, mâncărurile ușoare, condimentate cu ceapă, usturoi, pătrunjel verde, citricele și alte fructe bogate în vitamina C. Evită, în schimb, alcoolul, prăjelile, produsele grase, excesiv procesate, dulciurile pe bază de zahăr rafinat, chipsurile, sărățelele și alte ronțănele care îți afectează și mai rău gâtul.

5.    Fii mai blând cu tine

Dă-ți răgaz să te vindeci. Pentru asta, ascultă-ți corpul și oferă-i odihnă atât cât are nevoie. Nu trage de tine la serviciu și nu te aștepta la performanțele dintr-o zi obișnuită. Dacă se poate, învoiește-te pentru o zi și stai acasă. Colegii îți vor fi chiar recunoscători că-i ferești de contaminare. Seara, relaxează-te cu o baie în cadă, parfumată cu uleiuri esențiale, care te încălzește, îți desfundă nasul și te ajută să dormi ca un prunc.

 

În concluzie, treci mai ușor peste episodul de răceală dacă iei aceste 5 măsuri încă de la primele simptome și le continui până la vindecarea completă. 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri