×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Prepară-ți în casă antibioticul natural!

Articole de Specialitate

Nu-ți plac pastilele? Atunci tratează-te cu ce-ți oferă natura! Farmacia verde are leacuri pentru tot felul de afecțiuni, inclusiv antibiotice naturale extrem de eficiente în stoparea infecțiilor. Multe dintre aceste remedii se găsesc în cămara ta și poți prepara din ele rețete pe cât de puternice, pe atât de gustoase.

Infuzia de cuișoare cu scorțișoară

Iată o băutură aromată, cu veritabile proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare. Secretul cuișoarelor constă în eugenol, o substanţă activă care le dă acel efect antibiotic, iar scorțișoara este un condiment cu proprietăţi antiinflamatoare şi antimicrobiene, împiedicând dezvoltarea bacteriilor şi ciupercilor. Se pun în 500 ml de apă 5 cuișoare, o linguriță de scorțișoară și o lingură de flori de soc. Se bea o cană din astfel de ceai de trei ori pe zi.

Usturoiul

Este cel mai la-ndemână remediu și unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Conține anumite substanțe care pot înlocui cu succes penicilina. El distruge o gamă largă de agenți patogeni, inclusiv bacterii rezistente la antibiotice. Fă-ți un decoct din 2-3 căței de usturoi zdrobiți și fierți în 250 ml de apă sau lapte timp de 15 minute. Apoi îndulcește cu miere. Poți să-ți prepari chiar și un sirop de usturoi, punând la fiert în aceeași cantitate de apă 50 g de usturoi. Strecoară și îndulcește apoi după gust cu miere.

Tinctura de propolis cu mierea

Ambele produse ale stupului au o valoare terapeutică uriașă, cu efect  antiinflamator, antibacterian, antiviral, întăresc imunitatea, ajutând organismul să lupte cu infecțiile. Combină-le și adaugă-le într-o limonadă cu citrice şi mentă sau într-un sirop de cătină.

Hreanul

Are printre cele mai multe proprietăţi curative. Tratează tusea, durerile în gât, bronşita, sinuzita etc., fiiind astfel un remediu naturist ideal atunci când eşti răcit. Rădăcina rasă, un condiment cu aromă puternică, are efect antibiotic, antibacterian, expectorant şi întăreşte sistemul imunitar. O rădăcină de hrean se dă prin răzătoare, se adaugă două linguri de miere, se stoarce sucul rezultat, iar ce rămâne se pune puțin la fiert. Va mai rezulta o cantitate de suc, care se va adăuga peste cea obținută în primă fază.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.