facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-04-26
Vizualizari: 3204
Comentarii: 0
Precauții în utilizarea uleiurilor esențiale

Chiar dacă sunt foarte sănătoase, naturale, din plante, uleiurile esențiale sunt și foarte puternice. Astfel, terapia pe bază de uleiuri trebuie privită ca un tratament în toată regula. Și, ca orice tratament, trebuie administrat cu precauție, în doze stricte. Nu orice, nu oricum, nu oricui.

Uleiurile esențiale sunt complet interzise femeilor însărcinate, celor care alăptează și sugarilor. Singura modalitate de utilizare în cazululei esential bebelușilor este sub formă de aromaterapie, prin aplicarea câtorva picături în vasul cu apă din cameră. Vaporii de lavandă, spre exemplu, produc o stare de relaxare, cei de pin, de ti-tree și de eucalipt îmbunătățesc respirația. De la vârsta de 3 ani, unele uleiuri esențiale blânde pot fi administrate și intern, în anumite doze și pe o perioadă de maximum 10-14 zile. Acestea sunt uleiurile de ti-tree, de pin, lavandă, rozmarin și cuișoare. Abia după vârsta de 7 ani se pot introduce și alte uleiuri.

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni trebuie să se ferească și ei de unele uleiuri esențiale. Potrivit Adevărul, cei care au hipertensiune e bine să evite uleiul esențial de rozmarin, alergicii nu au voie ulei de mentă, de roiniță și de scorțișoară, celor cu afecțiuni renale le e contraindicat uleiul de ienupăr, iar cei care suferă de hipotiroidism nu trebuie să folosească ulei esențial de molid negru.

Nu aplica niciodată ulei esențial pe piele nediluat în prealabil într-o bază de ulei vegetal (de migdale, de ulei de măsline). Nu trebuie nici pulverizat ulei esențial pur în nas sau picurat în ureche. De asemenea, e bine să știi că, dacă folosești un tratament homeopat, unele uleiuri esențiale îi pot afecta eficiența. E indicat să nu le asociezi în același moment, ci să lași să treacă o perioadă de o oră între administrarea granulelor și administrarea uleiului.

Vara, ai grijă când te expui la soare. Unele uleiuri sunt fotosensibilizante și pot accelera iritarea pielii sau favoriza apariția petelor maronii. Nu e bine să te expui la soare timp de cel puțin 5-6 ore de la folosirea uleiului esențial.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri