facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-12-02
Vizualizari: 1276
Comentarii: 0
Postul, ideal pentru sănătatea colonului

Suntem în plin post al Crăciunului, perioadă care durează  până pe 24 decembrie și care, pe lângă împliniri sufletești, ne poate aduce și o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Renunțarea, timp de 40 de zile, la carne, ouă și lactate dă o pauză sistemului digestiv, favorizând detoxifierea colonului, a ficatului, a sângelui. Efectele apar dacă evităm câteva mari greșeli alimentare.

În sezonul rece, avem tedința să consumăm mai puține lichide, să mâncăm mai consistent - carne, prăjeli, mâncăruri grele, carbohidrați - și mai puține fructe și legume proaspete. Aceste obiceiuri îngreunează procesul de digestie, cu efect clar asupra colonului. Așa începem să ne confruntăm tot mai des cu balonare, constipație, aciditate, digestie îngreunată. Ne simțim mai greoi, mai obosiți, avem dureri de cap, amețeli, stări depresive sau anxioase. Toate acestea sunt simptomele unui organism încărcat de toxine, căruia i-ar prinde bine o cură de detoxifiere. Postul Crăciunului este perioada perfectă!complex din plante detoxifiante

Acum, ne vom axa pe fructe și legume proaspete, pe verdețuri, cereale, pe ceaiuri din plante medicinale care stimulează procesele tranzitul, pe amestecuri de plante care ajută detoxifierea colonului. E nevoie să introducem în alimentație cereale integrale, tărâțe de psyllium, semințe măcinate de in, quinoa, leguminoase (care se pot găti într-o mulțime de feluri spectaculoase), tofu, soia, uleiuri presate la rece, fructe oleaginoase, bogate în acizi grași omega-3 și să profităm de dezlegările la pește. Efectele benefice nu vor întârzia să apară și ne vor prinde bine în tot sezonul rece care urmează.

Avantajele Postului

Detoxifierea completă a organismului se face pe pași și de fiecare dată se începe cu colonul, deoarece el este principala poartă de eliminare a materiilor reziduale din corp. Tot detoxifierea colonului, prin renunțarea la carne, prăjeli, mâncăruri grele, este și primul pas spre sănătate. Cât timp avem un regim alimentar mai ușor, energia pe care organismul o folosea până acum la digestie va fi direcționată spre alte procese metabolice, pentru repararea și consolidarea organelor și sistemelor cu probleme. Procesul facilitează curățarea corpului de toxinele acumulate în timp, digestia se normalizează (scăpăm de constipație, gaze, balonare), starea de sănătate se îmbunătățește, ne putem simți mai plini de energie și de vitalitate și chiar am putea să dăm jos câteva kilograme. Până și pielea va arăta mai luminoasă.

Greșeli de evitat

Mulți nu prea știu ce să gătească în Post, fără carne, ouă și lactate. În lipsă de inspirație, se refugiază în cartofi prăjiți, pateuri vegetale, covrigi, multă pâine cu zacuscă, paste, băuturi vegetale cu zahăr etc. Astfel, în loc să-și facă bine, se vor trezi la finalul perioadei mai subnutriți, dar cu câteva kilograme în plus. Toate aceste alimente sunt sărace în vitamine și minerale, dar adevărate „bombe calorice”.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri