facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-08-24
Vizualizari: 262
Comentarii: 0
Porumbarul, antiinflamator și antiseptic

Porumbarul (Prunus spinosa L.) este un arbore sălbatic, originar din Europa, vestul Asiei, nord-vestul Africii și naturalizat în Noua Zeelandă și America de Nord (Tutin și colab., 1968).

În tradiția europeană este cunoscut de peste 7.000 de ani, la început ca sursă de fructe comestibile și apoi ca plantă medicinală (Poonam et al., 2011; Zohary et al., 2012), folosit în tratamentul diferitelor tulburări de sănătate. Faptul că urme ale porumbarului au fost găsite în situri arheologice cu locuințe neolitice vorbește despre utilizarea fructelor de porumbar ca hrană din timpurile preistorice.

Pentru aplicații medicinale, planta a fost folosită în toată Europa, fiind mai populară în părțile centrale și de est ale continentului.Diurosept U62

Componentele active ale plantei sunt considerate a fi polifenolii, inclusiv flavonoide, proantocianidine de tip A, antocianine, cumarine și acizi fenolici.

Infecțiile tractului urinar sunt printre cele mai frecvente infecții bacteriene la nivel global, cu aproximativ 11% din populația lumii contractând cel puțin o infecție anual. În multe țări, fructul de porumbar este un remediu tradițional recomandat pentru tratarea tulburărilor legate de inflamații din tractul urinar. În Galenoterapia, vorbind despre medicina științifică românească de la mijlocul secolului trecut, Dr. Marin Popescu menționează că fructele de porumbar combat nefritele și cistitele, fiind anticatarale, diuretice, antiseptice.

Multe date epidemiologice oferă dovezi solide pentru beneficiile pentru sănătate ale dietelor bogate în fructe și legume, în principal datorită constituenților lor bioactivi, inclusiv polifenolii, care prezintă potențialul bine documentat de a rezolva procesele patologice interconectate de inflamație și stres oxidativ. Astfel, extractul hidroalcoolic și fracțiunile bogate în compuși fenolici ale fructelor de porumbar au arătat o capacitate semnificativă de a modula funcțiile pro-oxidante, pro-inflamatorii și anti-inflamatorii ale neutrofilelor umane. Studiile de corelație și experimentele pe compușii puri au indicat o contribuție semnificativă a polifenolilor la aceste efecte. Mai mult, siguranța celulară a fost confirmată într-o gamă largă de concentrații. Rezultatele studiilor susțin utilizarea tradițională a fructelor de porumbar în afecțiunile inflamatorii și indică extractele care sunt cele mai promițătoare pentru aplicații funcționale. (Magiera și colab., 2022)

Mai mult, extractul metanolic din fructele de porumbar a prezentat activitate antimicrobiană împotriva Staphylococcus aureus și a altor bacterii în evaluările de laborator. (Kumarasamy și colab., 2004; Radovanović și colab., 2013).

Porumbarul intră în compoziția ceaiului Dirosept, recomandat în infecții și inflamații reno-urinare.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri