facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-06-14
Vizualizari: 399
Comentarii: 0
Portocalul amar – petitgrain implicat în inducerea somnului

Originar din China, portocalul amar crește spontan în regiunile bazinului mediteranean; este cultivat în întreaga lume, în climat cald. Este înalt de aproape 10 metri, are frunze verzi si ovale tot anul, iar florile albe, cu un miros îmbătător, vor face loc fructelor de portocale.

Derivat din frunzele portocalului amar, uleiul esential de Petit Grain Bigarade are efecte remarcabile asupra sistemului nervos. Un adevărat ulei antistres, va instala relaxarea și liniștirea organismului. În cosmetică, va fi aliatul tenului gras. Nume latin: Citrus × aurantium ssp. amara (Link) Engl. Partea distilata: frunze si crenguțe mici.

Este folosit în mod obișnuit în industria de îngrijire a pielii pentru acnee, ten gras și ca agent de deodorizare. Petitgrain este apreciat pentru capacitatea sa de a reduce durerea și spasmele în intestinele. Proprietățile acestui ulei includ antidepresive, antiseptice, antispastice, deodorant,  tonice și sedative pentru sistemul nervos.

Uleiul esențial are un miros proaspăt, floral și conține acetat de linalil și linalool, datorită cărora se întrebuințează în afecțiunile sistemului nervos și probleme ale somnului. Este un bun sedativ pentru tot felul de crize nervoase, cum ar fi suferințe, iritații, inflamații, anxietate și furie bruscă. De asemenea, poate fi folosit pentru a trata probleme precum palpitațiile anormale, hipertensiunea arterială și insomnia.

contribuie la starea de relaxare

Un studiu a arătat că uleiul esențial de petitgrain asociat uleiului de lavandă a fost eficient pentru inducerea relaxării, stresului și somnului în practica clinică, la pacienții spitalizați. Este una dintre cele mai folosite combinații de uleiuri esențiale în caz de insomnie.

În produsul capsule Noapte bună, regăsim acest ulei esențial de petitgrain asociat uleiului de lavandă, alături de 4 extracte de plante medicinale, care contribuie la starea de relaxare, acționează în mod benefic asupra tulburărilor de somn și ajută la instalarea naturală a acestuia.

Bibliografie

Dyer J, Cleary L, Ragsdale-Lowe M, McNeill S, Osland C. 2013. The use of aromastix at a cancer centre: a retrospective audit. Complement Ther Clin Practice. Accessed November 28, 2012.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri