×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Poftă bună și digestie ușoară în vacanța la all inclusive!

Articole

A venit, în sfârșit, acea perioadă frumoasă din an în care ne facem bagajele și plecăm în vacanța de vară, la malul mării. Și pentru că ne-am săturat de gătit în casă sau de diete, pentru că vrem răsfăț deplin, fără griji, optăm pentru all inclusive. Va fi o bucurie pentru papilele noastre gustative, dar o grea încercare pentru stomac. Așadar, pe lângă „poftă bună!”, îți vom ura și „digestie ușoară!”. E foarte importantă dacă vrei să ai un sejur cu adevărat reușit.

În vacanță, ai tendința să mănânci mai mult, să încerci preparate noi, să guști din toate și să combini tot felul de alimente la aceeași masă. Urmările nu sunt greu de ghicit: senzație de preaplin, dureri abdominale, indigestie, balonare, greață, aciditate, constipație sau diaree. Toată plăcerea mâncării va fi anulată de disconfortul de pe urmă. De ce să nu te simți bine din toate punctele de vedere în vacanță?! Poți să te bucuri și de mâncare, și de o stare de bine dacă ții cont de următoarele recomandări:

Nu-ți vârfui farfuria cu un preparat care ți se pare apetisant, pentru că sigur o să vrei și altceva. Pune-ți câte puțin din ce te tentează, însă toate la aceeași masă! N-au intrat zilele în sac și o să ai tot timpul să încerci și alte preparatele până la sfârșitul sejurului. Combinațiile nefericite în farfurie sunt cele mai periculoase.

Nu mânca mult la masă dacă vrei să nu-ți fie rău după! Chiar nu merită! Ascultă-ți corpul și oprește-te când simți că te-ai săturat!

Evită prăjelile, renunță la dressinguri și sosuri, redu consumul de pâine, de pizza. Cu siguranță sunt o mulțime de opțiuni sănătoase și gustoase la bufetul de la hotel.

Fructele nu sunt bune pe post de desert pentru că vor rămâne blocate în intestin, alături de restul prânzului, și vor fermenta. Nutriţioniştii recomandă să le mănânci cu o oră înainte de masă sau la două ore după masă.d57 capsule digestie usoara

Dacă ești într-o țară străină și ți se pare prea complicat să ceri de la farmacie vreun medicament pentru digestie, poți să mergi în supermarket, la raionul de fructe și legume. Acolo, caută o rădăcină de ghimbir și consumă din ea câteva feliuțe crude, la nevoie. Tot aici, dacă ești într-o țară exotică, poți găsi papaya. Acest fruct conține papaină, o enzimă asemănătoare cu pepsina produsă de organismul uman. Ananasul este un alt fruct care ajută digestia.

Mult mai simplu este să-ți pui de acasă, în bagaj, un remediu pe bază de plante. Capsulele Digestie ușoară sunt ideale după o masă copioasă pentru cei care au probleme cu digestia deoarece enzimele vegetale din compoziție stimulează digestia alimentelor, ajută la eliminarea gazelor, înlătură senzația de greață și reduc disconfortul abdominal.

Nu vorbi, agitat, în timpul mesei, ca să nu înghiți aer, nu mânca prea repede, redu băuturile carbogazoase și alcoolul! În schimb, nu uita de hidratare! E indicat să bei cât mai multă apă, ceaiuri, limonade (slab îndulcite).

Fă sport! Înoată, ieși la alergat pe malul mării, urcă scările până în camera de hotel, în loc să iei liftul, optează pentru drumeții, plimbă-te prin stațiune… Mișcarea ajută digestia și arde din caloriile consumate.

Dacă respecți aceste reguli simple, atât în vacanță, cât și acasă, te vei bucura de zilele frumoase de vară fără grija disconfortului digestiv.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.