facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-05-10
Vizualizari: 152
Comentarii: 0
Podbalul - efect antitusiv semnificativ

Podbalul - Tussilago farfara L., o plantă perenă, este singura specie din genul Tussilago (Composite).
În Europa, frunzele sunt folosite pentru a trata infecțiile bronșice, în timp ce în China sunt preferați mugurii florali (Adamczak et al., 2013). Mai mult, în medicamentele tradiționale chinezești (MTC), mugurii florali de podbal sunt adesea folosiți cu miere special procesată, care a demonstrat un efect detoxifiant.

În mod tradițional, frunzele plantei, în special în țările europene, sunt utilizate pe scară largă de către indigeni împotriva unei game largi de afecțiuni, inclusiv gastrointestinale, răni, arsuri, urinare și în principal pentru ameliorarea tulburărilor respiratorii (Jaric și colab. , 2018; Rigat et al., 2015). Ca un important medicament popular, podbalul a fost studiat pentru activitățile sale farmacologice, inclusiv antiinflamatorii (Cheon și colab., 2018), antioxidative (Kim și colab., 2006; Qin, K. și colab., 2014), antimicrobiene (Uysal et al., 2018) și altele.

În revizuirea lor, publicată în 2020, Chen și colab. au găsit, printre altele, că a existat un produs medicamentos - Bronchostad® fabricat din frunze de podbal, în Europa (Hirono et al., 1976). În China, un decoct de curățare și detoxifiere a plămânilor a fost utilizat pe scară largă în tratarea pacienților cu COVID-19 (Weng, 2020).

Până în prezent, aproximativ 150 de substanțe fitochimice au fost izolate din podbal. Studiile au identificat prezența constituenților chimici precum sesquiterpenele, triterpenoidele, flavonoidele, compușii fenolici,Sirop natural de tuse Platusin Forte cromonii și derivații lor, alcaloizi și alte substanțe fitochimice. Studiile au găsit unele activități biologice în extractele sau compușii de podbal, precum cele atiinflamatoare, antimicrobiene, antivirale și anticancerigene, care sunt similare cu utilizările tradiționale. (Chen și colab., 2020)

Mai mult, în 2015, Wu și colaboratorii au ajuns la concluzia că acizii cafeoilchinici și amestecul lor, care prezintă efecte antitusive, expectorante și antiinflamatorii semnificative, ar putea fi considerați principalele ingrediente eficiente ale podbalului și pot acționa într-un mod colectiv și sinergic.

Toți compușii, în special acidul 4,5-dicaffeoylquinic (58,0% inhibare a frecvenței tusei), au prezentat un efect antitusiv semnificativ. Cu toate acestea, amestecul a fost cel mai eficient pentru a inhiba frecvența tusei cu 61,7%. Toți compușii au arătat, de asemenea, un efect expectorant semnificativ, în timp ce acidul 3,5-dicaffeoylquinic a fost cel mai puternic în a crește secreția de roșu fenol cu 35,7%. Toți compușii au atenuat în mod semnificativ inflamația, dar acidul 4,5-dicaffeoylquinic a arătat cel mai puternic efect de a inhiba leucocitoza cu 49,7%.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri