facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-05-08
Vizualizari: 1830
Comentarii: 0
Pneumonie: cauze, simptome și tratament naturist

Tuse, nas înfundat, febră, dureri de cap și de gât… sunt simptome ale răcelii și gripei care, deși neplăcute, apar atât de frecvent încât nu ne mai sperie. Dar cu toții tresărim când auzim de pneumonie. Faptul că virusul a reușit cumva să depășească atâtea bariere și să ajungă până la plămâni ne-a schimbat brusc atitudinea. Boala e mult mai periculoasă și trebuie tratată cu seriozitate.

 

CUPRINS:

Ce este pneumonia

Simptomele pneumoniei

Cauzele pneumoniei

Tratament naturist pentru pneumonie

 

Ce este pneumonia

Pneumonia este cea mai importantă boală care afectează sistemul respirator. Reprezintă o inflamație produsă la nivelul alveolelor pulmonare, ca urmare a unei infecții cu diverse microorganisme (virusuri, bacterii, fungi). 

În mod normal, căile aeriene superioare sunt colonizate cu bacterii care se află în simbioză cu organismul gazdei. Ele sunt aspirate în plămâni, iar cele patogene sunt ușor anihilate. Pneumonia apare atunci când se aspiră o cantitatea prea mare de bacterii rele sau când e inhalat un agent patogen mai agresiv, pe fondul unei imunități scăzute a persoanei în cauză.

Pneumonia poate afecta un singur lob sau mai mulți lobi pulmonari. 

Sunt predispuși la pneumonie copiii mici (0-2 ani), vârstnicii de peste 65 de ani, persoanele cu sistem imunitar compromis, cele care muncesc sau trăiesc într-un mediu poluant, care suferă de alte afecțiuni (astm, diabet, insuficiență cardiacă) sau au fost recent internate în spital, pe ventilație mecanică.

 

Simptomele pneumoniei

Simptomele pot apărea brusc sau pe parcursul mai multor zile. Acestea sunt: febră, frisoane, tuse seacă sau productivă (cu mucus gros, galben sau verde), dificultăți de respirație, pierderea poftei de mâncare, durere toracică ce se agravează în timpul tusei, stare generală de rău. Diagnosticul se pune de către medicul specialist, în urma efectuării unei radiografii toracice.

 

Cauzele pneumoniei

Există mai multe tipuri de pneumonie, în funcție de cauzele care au provocat-o: virală (cauzată de virusurile care produc răceala și gripa), bacteriană, fungică sau de aspirație (apare în urma inhalării unui corp străin în arborele bronșic).

Gravitatea pneumoniei depinde de tipul de microorganism care a cauzat-o, de vârsta și de starea de sănătate a pacientului.

Tipuri de pneumonie, în funcție de factorul declanșator

Există, așadar, mai multe tipuri de pneumonie:

  • Bacteriană. De altfel, bacteriile sunt cea mai frecventă cauză de pneumonie. Acest tip poate apărea de sine stătător sau ca o complicație a unei pneumonii virale. Bacteria care provoacă, de obicei, pneumonie este Ptreptococcus pneumoniae (pneumococul).
  • Virală. Pot provoca pneumonie: virusul gripal, virusul sincitial respirator (VSR), SARS-CoV-2, rujeola, varicela. Deși simptomele pneumoniei virale și bacteriene sunt asemănătoare, prima e adesea mai ușoară și se tratează în 1-3 săptămâni, cu antivirale. Totuși, există riscul ca pneumonia virală să se complice cu o suprainfecție bacteriană.
  • Fungică. E provocată de fungii din sol, de excrementele de păsări etc. Sunt predispuse persoanele cu un sistem imunitar slăbit.
  • Parazitară. E mai rară și e provocată de anumiți paraziți.

 

Tratament naturist pentru pneumonie

Tratamentul se alege în funcție de cauza infecției, de severitatea simptomelor, de vârsta pacientului și de alte afecțiuni de care suferă. De obicei, medicii recomandă antibiotice, și/sau antivirale și antifungice de sinteză. În cele mai multe cazuri, seA15 Biomicin Forte ajunge la antibiotice.

Trebuie să știți că, în caz de pneumonie, tratamentul naturist este adjuvant celui alopat. Adică vine în completarea lui, îi mai atenuează efectele adverse, ușurează simptomele neplăcute ale bolii și susține vindecarea. La ce remedii naturiste pentru plămâni puteți apela?

  • Antibiotice naturale

În primul rând la antibioticele naturale, pe bază de uleiuri esențiale. Acestea nu atacă flora intestinală, nu slăbesc imunitatea, iar bacteriile nu dezvoltă rezistență la ele. Se cunosc circa 3.000 de uleiuri de la tot atâtea plante și majoritatea au proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Dar în vârful clasamentului ar fi 4 uleiuri esențiale: de cimbru, de cuișoare, de oregano și de ti-tree. Se administrează 3-5 picături, de trei ori pe zi, în miere sau sub formă de capsule moi Biomicin și Biomicin Forte

Alte produse pentru infecțiile respiratorii bacteriene le găsiți sub formă de sirop, soluții sau uleiuri pentru inhalații, în rețete adaptate tuturor vârstelor și nevoilor. Antibioticele naturale se folosesc în paralel cu cele de sinteză (în cazul unei pneumonii bacteriene), sau ca tratament de sine stătător (în cazul pneumoniei virale).

  • Multe lichide calde

Bolnavul are, de asemenea, nevoie de odihnă și de multe lichide călduțe. Acestea previn deshidratarea dată de febră/transpirație, fluidifică secrețiile și ajută organismul să lupte cu boala. Cele mai bune ceaiuri pentru pneumonie sunt de cimbrișor, mentă, ghimbir și plămânărică (care ușurează respirația), de tei (pentru că ameliorează tusea) și de cimbru (e antiseptic). Ajută mult și ceaiul de ciuboțica cucului, care are puternic efect expectorant și fluidifiant al secrețiilor bronhice. Altă plantă pentru pneumonie este scoarța de salcie, care conține compuși înrudiți cu aspirina, fiind foarte bună pentru scăderea febrei.

Un ceai pulmonar gata preparat, după rețeta originală a farmacistului Andrei Farago, conține fenicul, pătlagină, plămânărică, troscot și urzică moartă albă. Are erect expectorant, antiinflamator bronșic, antitusiv, antispastic.

Alte măsuri pe care le poți lua

  • Fă inhalații cu aburi și cu uleiuri esențiale. Aburul cald fluidifică secrețiile și le face mai ușor de eliminat, iar uleiurile esențiale curăță și dezinfectează căile respiratorii.ceai farago
  • Timp de câteva zile, mănâncă alimente ușor de digerat, sănătoase și nutritive: supe calde, sucuri de fructe, legume la cuptor și proteine slabe (pui la grătar, pește). Evită dulciurile, lactatele, cafeaua, alcoolul, băuturile carbogazoase, prăjelile și mâncărurile grele.
  • Păstrează umiditatea în cameră. Poți folosi un umidificator sau un vas cu apă pus lângă o sursă de căldură. De asemenea, poți dezinfecta aerul din încăpere cu uleiurile esențiale puse în difuzorul de aromaterapie.
  • Fă gargară cu apă sărată – are efect dezinfectant, elimină microbii din gât, ceea ce poate duce la o ameliorare a simptomelor.
  • Hidratează-te corespunzător și încearcă să te odihnești mai mult.

 

Majoritatea cazurilor de pneumonie pot fi tratate acasă, cu antibiotice prescrise de medic, completate cu tratament naturist pentru pneumonie. Du-l până la capăt, chiar dacă boala dă semne de ameliorare. Cu pneumonia nu e de joacă, mai ales la persoanele aflate în categorie de risc. Netratată corespunzător poate duce la complicații grave, precum insuficiență respiratorie, abces pulmonar, chiar septicemie. 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri