Reţetă românească de sirop consacrată de 25 ani, atât în tusea seacă, cât şi în cea productivă datorită extractelor concentrate din compozitie care îşi potenţează acţiunea. Compus din plante de calitate superioară, pe care le prelucrăm după tehnologii proprii ce asigură o extracţie maximă a principiilor active, gust şi culoare specifice plantelor din compoziţie.
Evaluarea eficientei produsului s-a facut în colaborare cu medici specialisti. Respectând modul de administrare recomandat, în evaluarea realizată s-a obţinut remiterea completă a tusei din infecţile şi inflamaţiile căilor respiratorii în toate cazurile monitorizate.
Principiile active din mugurii de pin (pinen, limonen, cineol) au dovedit eficienţă superioară ambroxolului (expectorant de sinteză) şi cefuroximei (antibiotic), evidenţiată prin vindecarea mai rapidă şi completă a infecţiilor respiratorii la pacienţi.
Mucilagiile din pătlagină exercită o acţiune iritantă asupra mucoasei gastrice declanşând, pe cale reflexă, o hipersecreţie traheobronşică, adică determină un efect expectorant, dar şi emolient asupra mucoaselor iritate ale tractului respirator.
Cimbrişorul este utilizat de secole pentru calmarea tusei, laringitei şi răcelilor; studiile ştiinţifice au confirmat că uleiul esenţial de cimbrişor blochează sinteza substanţelor care produc inflamaţia la nivelul arborelui bronşic.
Florile de tei acţionează ca şi emolient datorită mucilagului care acoperă mucoasele inflamate cu un film protector, fiind benefice în cazul mucoaselor iritate de la nivelul faringelui, apărute în cazul tusei de diverse etiologii.
Saponinele triterpenice din scaiul vântului cresc secreţiile bronşice, fluidizează consistenţa mucusului şi stimulează expulzarea sa din plămâni, fiind benefic în tusea însoţită de expectoraţie. De asemenea, scaiul vânăt are şi efect antiinflamator prin scăderea citokinelor şi sintezei de oxid nitric.