Sfaturi Practice
 
 

Plantusin pt gât comprimate de supt

tips 5dec

Comprimatele Plantusin pentru gât sunt recomandate în caz de dureri de gât, datorită efectului antiinflamator şi decongestionant. Produsul a fost testat timp de 7-10 zile la pacienţi cu rino-faringo-laringite şi s-a arătat că acesta a fost suficient pentru eliminarea disconfortului respirator, bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse la toţi pacienţii.

Ştiaţi că rădăcina de lemn dulce ameliorează durerile similar cu antiinflamatoarele nesteroidiene, datorită componentului activ glicirizină? Acest efect are loc prin inhibarea imigrării globulelor albe spre locul inflamat şi inhibarea producției de mediatori inflamatori în neutrofile.

Extractul de propolis are eficienţă asemănătoare cu cea a diclofenacului (antiinflamator nesteroidian) în cazul reducerii inflamaţiilor cu diverse localizări în organism. Efectul este mediat de inhibarea producţiei de oxid nitric.

Eucaliptolul – principiul activ al uleiului esenţial de eucalipt – are efect antiinflamator important la nivel respirator datorită inhibării metabolismului acidului arahidonic cu scăderea mediatorilor pro-inflamatori, dar şi efect analgezic prin blocarea unor canale implicate în durere.

Mentolul din uleiul esenţial de mentă are efect analgezic important, prin mecanism similar opioidelor şi decongestionant nazal, producând apariţia unei senzaţii reci şi uşurarea respiraţiei prin inhibarea receptorilor implicaţi în senzaţia de rece şi inhibarea canalelor de calciu.

Anetolul este izolat din uleiul esenţial de anason are efect antiinflamator, dar şi antimicrobian împotriva bacteriilor Gram-negative şi Gram-pozitive şi este utilizat în produsele antitusive. În plus, prin  acţiunea bronhodilatatoare, produce relaxarea muşchilor traheali şi favorizarea respiraţiei.

Uleiul esenţial de cimbru are capacitate antiinflamatoare, la o concentraţie similară cu cea a indometacinului, aceasta are loc prin inhibarea sintezei de prostaglandine, care induc inflamaţia, provenite din cascada acidului arahidonic.

Studiile au arătat că extractul de coada-şoricelului are efect analgezic egal şi mecanism similar cu cel al aspirinei, prin inhibarea metabolismului acidului arahidonic şi scăderea sintezei de prostaglandine ce provoacă durerea şi inflamaţia.

Comentarii

Articole recomandate
Plantusin pt gât comprimate de supt

Cele mai aromate ceaiuri calde pentru zile reci

Nu trebuie să fii mare băutor de ceaiuri ca să apreciezi, în zilele geroase de iarnă, aroma unui ceai cald, îndulcit cu miere și savurat în tihnă, sub o pătură moale, pe canapea. Poate fi momentul tău de răsfăț, dar și de sănătate. Anumite plante medicinale au efect de încălzire și de revigorare a organismului. Iată cinci reț

citește mai departe

 
Plantusin pt gât comprimate de supt

Cum ne afectează, de fapt, frigul

Cu toții știm că în sezonul rece crește numărul cazurilor de răceală și gripă, astfel că oamenii au asociat mereu temperaturile scăzute cu îmbolnăvirea. Dar să fie frigul cauza propriu-zisă a răcelii? Oamenii de știință au explicații interesante. Trecerea de la cald la rece Este doar o coincidență faptul că iarna, cân

citește mai departe

 
Plantusin pt gât comprimate de supt

Cu ce îți poți împrospăta aerul din casă pe timp de iarnă

Spre deosebire de vară, în sezonul rece, ferestrele casei noastre se deschid mai rar și, de multe ori, aerul din camere devine „greu”. Evită să folosești spray-uri și parfumuri de cameră din comerț, ale căror substanțe chimice, odată inhalate, îți pot da dureri de cap. Există soluții naturale prin care îți poți parfuma casa.

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!