Sfaturi Practice
 
 

Plantusin pt gât comprimate de supt

tips 5dec

Comprimatele Plantusin pentru gât sunt recomandate în caz de dureri de gât, datorită efectului antiinflamator şi decongestionant. Produsul a fost testat timp de 7-10 zile la pacienţi cu rino-faringo-laringite şi s-a arătat că acesta a fost suficient pentru eliminarea disconfortului respirator, bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse la toţi pacienţii.

Ştiaţi că rădăcina de lemn dulce ameliorează durerile similar cu antiinflamatoarele nesteroidiene, datorită componentului activ glicirizină? Acest efect are loc prin inhibarea imigrării globulelor albe spre locul inflamat şi inhibarea producției de mediatori inflamatori în neutrofile.

Extractul de propolis are eficienţă asemănătoare cu cea a diclofenacului (antiinflamator nesteroidian) în cazul reducerii inflamaţiilor cu diverse localizări în organism. Efectul este mediat de inhibarea producţiei de oxid nitric.

Eucaliptolul – principiul activ al uleiului esenţial de eucalipt – are efect antiinflamator important la nivel respirator datorită inhibării metabolismului acidului arahidonic cu scăderea mediatorilor pro-inflamatori, dar şi efect analgezic prin blocarea unor canale implicate în durere.

Mentolul din uleiul esenţial de mentă are efect analgezic important, prin mecanism similar opioidelor şi decongestionant nazal, producând apariţia unei senzaţii reci şi uşurarea respiraţiei prin inhibarea receptorilor implicaţi în senzaţia de rece şi inhibarea canalelor de calciu.

Anetolul este izolat din uleiul esenţial de anason are efect antiinflamator, dar şi antimicrobian împotriva bacteriilor Gram-negative şi Gram-pozitive şi este utilizat în produsele antitusive. În plus, prin  acţiunea bronhodilatatoare, produce relaxarea muşchilor traheali şi favorizarea respiraţiei.

Uleiul esenţial de cimbru are capacitate antiinflamatoare, la o concentraţie similară cu cea a indometacinului, aceasta are loc prin inhibarea sintezei de prostaglandine, care induc inflamaţia, provenite din cascada acidului arahidonic.

Studiile au arătat că extractul de coada-şoricelului are efect analgezic egal şi mecanism similar cu cel al aspirinei, prin inhibarea metabolismului acidului arahidonic şi scăderea sintezei de prostaglandine ce provoacă durerea şi inflamaţia.

Comentarii

Articole recomandate
Plantusin pt gât comprimate de supt

Gripa „atacă” în forță și se va prelungi până în aprilie. Iată ce e de făcut!

543 de cazuri de gripă s-au înregistrat la nivel național în doar o săptămână (29 ianuarie – 4 februarie), de două ori mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut (când au fost 252 de cazuri), anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Nu este neapărat o epidemie de gripă, dă asigurări

citește mai departe

 
Plantusin pt gât comprimate de supt

Cât de periculos e stresul și cum poți scăpa de el

Este dușmanul tăcut. Nu se vede, nu se măsoară, nu doare, dar face ravagii în organismul tău. Slăbește imunitatea, afectează ficatul, inima, sistemul nervos, îți dă peste cap digestia și chiar poate declanșa unele boli. Ar trebui să-l iei mai în serios decât poate ai făcut-o până acum dacă ții la sănătatea ta. Sim

citește mai departe

 
Plantusin pt gât comprimate de supt

Alimentația din sezonul rece poate fi un pericol pentru ficat

Ai probleme cu digestia (balonare, constipație), ai grețuri și dureri de cap, simți în permanență oboseală și slăbiciune, chiar depresie? Toate acestea se pot trage de la ficat. Una dintre cauze e stilul alimentar din ultimele luni. Fă câteva schimbări simple și te vei pune pe picioare! Iarna, avem o alimentație mai consistentă,

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!