Sfaturi Practice
 
 

Plantusin pentru gât

fares_9_03_6_700x250

Comprimatele masticabile au la bază o reţetă unică, care conţine mai multe ingrediente active, care acţionează sinergic pentru a produce un efect analgezic, antiinflamator şi antimicrobian la nivel respirator. Produsul a fost testat timp de 7-10 zile la pacienţi cu rino-faringo-laringite şi s-a arătat că acesta a fost suficient pentru eliminarea disconfortului respirator, bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse la toţi pacienţii.

Un ingredient natural este extractul de rădăcină de lemn dulce. Acesta conţine glicirizină, cu rol antiinflamator local, prin similitudinea de structură chimică cu corticosteroizi. Compusii flavonici, acidul gliciretic şi glabric au şi ei acţiune antiinflamatoare, datorită inhibării sintezei de prostaglandine E2, reducerii nivelelor de TNF-α (factor de necroză tumorală) şi interleukină IL-6.

Eucaliptolul este un alt principiu activ din compoziţia comprimatelor, provine din uleiul de eucalipt şi este renumit pentru efectul puternic antiseptic în afecţiunile respiratorii, inhibând dezvoltarea bacteriilor Gram-negative, Gram-pozitive şi fungilor.

Mentolul, cel mai important principiu activ al uleiului esenţial de mentă, are acţiune decongestionantă nazală datorită stimulării termoreceptorilor din vesibulul nazal, care produc apariţia unei senzaţii reci şi creşterea fluxului de aer nazal; şi analgezică  prin activarea receptorilor opiozi k.

Anetolul este izolat din uleiul esenţial de anason şi are efect antimicrobian împotriva bacteriilor Gram-negative şi Gram-pozitive, de asemenea inhibă dezvoltarea micotoxinelor şi este utilizat în produsele antitusive. În plus, are şi acţiune bronhodilatatoare datorită inhibării receptorilor muscarinici M3, producând relaxarea muşchilor traheali şi favorizarea respiraţiei.

Ştiaţi că principiul activ – carvacrol – din uleiul esenţial de cimbru are capacitate antiinflamatoare, la o concentraţie similară cu cea a indometacinului? Aceasta are loc prin inhibarea sintezei de prostaglandine, care induc inflamaţia, provenite din cascada acidului arahidonic.

Studiile au arătat că extractul de coada-şoricelului are efect analgezic egal şi mecanism similar cu cel al aspirinei, prin inhibarea metabolismului acidului arahidonic şi scăderea sintezei de prostaglandine ce provoacă durerea şi inflamaţia.

Au fost izolate câteva substanţe din propolis cu rol antiiflamator: acidul cafeic, cvercetina, naringenina şi esteri ai acidului cafeic. Aceşti compuşi activi contribuie la suprimarea sintezei de prostaglandine şi leucotriene din macrofage, inhibarea activităţii enzimelor: mieloperoxidaza, NADPH-oxidaza, ornitin-decarboxilaza şi tirozin-protein-kinaza.

Comentarii

Articole recomandate
Plantusin pentru gât

Biomicin forte cps moi

Antibiotic 100% natural cu spectru larg pentru infecţii respiratorii de tip bacterian. Evaluarea clinică a eficienţei a demonstrat că produsul a fost suficient pentru ameliorarea simptomelor clinice la peste 96% din pacienţii cu patologie infecţioasă bronho-pulmonară, fiind bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse.  Nu p

citește mai departe

 
Plantusin pentru gât

Nu lăsa iarna să-ți strice silueta!

Ai grijă ce și cât mănânci iarna, dacă vrei să arăți bine vara! Și spunem acest lucru pentru că știm cu toții că în sezonul rece obiceiurile alimentare se schimbă. Dacă în luna lui cuptor tot ce ne cerea organismul era o felie mare de pepene roșu, acum tindem să mâncăm mult mai consistent, mai gras, mai mult. Evident, acul câ

citește mai departe

 
Plantusin pentru gât

Tot ce trebuie să știi despre sinuzită

Infecția sinusurilor, sau sinuzita, apare în urma unei răceli incorect tratate. Acumularea de mucus, praf și alte microorganisme la nivelul sinusurilor duce la inflamarea acestora și cauzează o serie de simptome supărătoare. Se poate trata cu remedii din plante. Simptomele, asemănătoare cu cele ale răcelii În ceea

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!