Sfaturi Practice
 
 

Plantusin pentru gât

fares_9_03_6_700x250

Comprimatele masticabile au la bază o reţetă unică, care conţine mai multe ingrediente active, care acţionează sinergic pentru a produce un efect analgezic, antiinflamator şi antimicrobian la nivel respirator. Produsul a fost testat timp de 7-10 zile la pacienţi cu rino-faringo-laringite şi s-a arătat că acesta a fost suficient pentru eliminarea disconfortului respirator, bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse la toţi pacienţii.

Un ingredient natural este extractul de rădăcină de lemn dulce. Acesta conţine glicirizină, cu rol antiinflamator local, prin similitudinea de structură chimică cu corticosteroizi. Compusii flavonici, acidul gliciretic şi glabric au şi ei acţiune antiinflamatoare, datorită inhibării sintezei de prostaglandine E2, reducerii nivelelor de TNF-α (factor de necroză tumorală) şi interleukină IL-6.

Eucaliptolul este un alt principiu activ din compoziţia comprimatelor, provine din uleiul de eucalipt şi este renumit pentru efectul puternic antiseptic în afecţiunile respiratorii, inhibând dezvoltarea bacteriilor Gram-negative, Gram-pozitive şi fungilor.

Mentolul, cel mai important principiu activ al uleiului esenţial de mentă, are acţiune decongestionantă nazală datorită stimulării termoreceptorilor din vesibulul nazal, care produc apariţia unei senzaţii reci şi creşterea fluxului de aer nazal; şi analgezică  prin activarea receptorilor opiozi k.

Anetolul este izolat din uleiul esenţial de anason şi are efect antimicrobian împotriva bacteriilor Gram-negative şi Gram-pozitive, de asemenea inhibă dezvoltarea micotoxinelor şi este utilizat în produsele antitusive. În plus, are şi acţiune bronhodilatatoare datorită inhibării receptorilor muscarinici M3, producând relaxarea muşchilor traheali şi favorizarea respiraţiei.

Ştiaţi că principiul activ – carvacrol – din uleiul esenţial de cimbru are capacitate antiinflamatoare, la o concentraţie similară cu cea a indometacinului? Aceasta are loc prin inhibarea sintezei de prostaglandine, care induc inflamaţia, provenite din cascada acidului arahidonic.

Studiile au arătat că extractul de coada-şoricelului are efect analgezic egal şi mecanism similar cu cel al aspirinei, prin inhibarea metabolismului acidului arahidonic şi scăderea sintezei de prostaglandine ce provoacă durerea şi inflamaţia.

Au fost izolate câteva substanţe din propolis cu rol antiiflamator: acidul cafeic, cvercetina, naringenina şi esteri ai acidului cafeic. Aceşti compuşi activi contribuie la suprimarea sintezei de prostaglandine şi leucotriene din macrofage, inhibarea activităţii enzimelor: mieloperoxidaza, NADPH-oxidaza, ornitin-decarboxilaza şi tirozin-protein-kinaza.

Comentarii

Articole recomandate
Plantusin pentru gât

Remedii împotriva stresului și anxietății

Distonoplant  Este un produs inovator, recomandat în distonie neuro-vegetativă însoţită de palpitaţii, colici abdominale, agitaţie, anxietate; nu provoacă dependenţă. Are în compoziţie 3 plante medicinale: schinduf, şerlai şi vinariţă. Acesta a fost testat la pacienţii cu distonie neuro-vegetativă şi a condus

citește mai departe

 
Plantusin pentru gât

Vermicin forte

Reprezintă alternativa naturală, fără reacţii adverse, bine tolerată cu efect antiparazitar natural din uleiuri esenţiale eficient şi împotriva Giardia Lamblia. Capsulele cu uleiuri esenţiale au fost testate la 20 pacienţi cu parazitoze intestinale, la care au produs negativarea examenului coproparazitologic la 90% din cazuri şi amelior

citește mai departe

 
Plantusin pentru gât

Ceaiuri reci pentru zile calde

Ceaiurile calde nu te mai tentează acum, vara, când afară sunt peste 35 de grade Celsius? Nu-i nimic, le poți bea reci. Din plante, fructe și condimente îți poți prepara niște băuturi răcoroase senzaționale. Așa că lasă berea, alcoolul îți face rău pe căldură! Renunță și la sucurile din comerț, pline de zahăr! Încearcă ma

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!