Sfaturi Practice
 
 

Plantusin sirop

tipserr

Acest sirop are la bază una dintre cele mai vechi reţete româneşti de sirop contra tusei, fiind recomandat în tuse seacă şi productivă, răceală, gripă, laringită. Din evaluarea produsului, s-a demonstrat ameliorarea tusei până la rezolvare completă în toate cazurile în maxim 12 zile, nu s-au semnalat intoleranţe sau reacţii adverse, fiind bine acceptat.

Mugurii de plop, prin conţinutul de pinen şi limonen din uleiul esenţial, au efect expectorant secretolitic la persoanele cu afecţiuni pulmonare. Aceşti muguri fluidifică secreţiile din tractul respirator şi favorizează eliminarea lor, îmbunătăţind clearance-ul mucociliar.

Cercetătorii au arătat că pătlagina reduce tusea cu 69% prin mucilagiile din compoziţia sa, scade frecvenţa tusei şi durerile costale, efect demonstrat la peste 500 pacienţi, iar în combinaţie cu celelalte plante din compoziţia ceaiului, produce un efect mai intens eficient atât în tusea seacă, cât şi cea uscată.

Cimbrişorul este utilizat de secole pentru calmarea tusei, laringitei şi răcelilor; studiile stiintifice au confirmat ca uleiul esential de cimbrisor blochează sinteza substanţelor care produc inflamatia la nivelul arborelui bronsic.

Florile de tei acţionează ca şi emolient datorită mucilagului care acoperă mucoasele inflamate cu un film protector, fiind benefice în cazul mucoaselor iritate de la nivelul faringelui, apărute în cazul tusei de diverse etiologii.

Saponinele triterpenice din scaiul vânăt cresc secreţiile bronşice, fluidizează consistenţa mucusului şi stimulează expulzarea sa din plămâni, fiind benefic în tusea însoţită de expectoraţie. De asemenea, scaiul vânăt are şi efect antiinflamator prin scăderea citokinelor şi sintezei de oxid nitric.

Comentarii

Articole recomandate
Plantusin sirop

Gripa „atacă” în forță și se va prelungi până în aprilie. Iată ce e de făcut!

543 de cazuri de gripă s-au înregistrat la nivel național în doar o săptămână (29 ianuarie – 4 februarie), de două ori mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut (când au fost 252 de cazuri), anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Nu este neapărat o epidemie de gripă, dă asigurări

citește mai departe

 
Plantusin sirop

Cât de periculos e stresul și cum poți scăpa de el

Este dușmanul tăcut. Nu se vede, nu se măsoară, nu doare, dar face ravagii în organismul tău. Slăbește imunitatea, afectează ficatul, inima, sistemul nervos, îți dă peste cap digestia și chiar poate declanșa unele boli. Ar trebui să-l iei mai în serios decât poate ai făcut-o până acum dacă ții la sănătatea ta. Sim

citește mai departe

 
Plantusin sirop

Alimentația din sezonul rece poate fi un pericol pentru ficat

Ai probleme cu digestia (balonare, constipație), ai grețuri și dureri de cap, simți în permanență oboseală și slăbiciune, chiar depresie? Toate acestea se pot trage de la ficat. Una dintre cauze e stilul alimentar din ultimele luni. Fă câteva schimbări simple și te vei pune pe picioare! Iarna, avem o alimentație mai consistentă,

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!