facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-03-20
Vizualizari: 974
Comentarii: 0
Plantusin calmant

Conţine o reţetă naturală care încorporează extracte de plante şi uleiuri esenţiale. Evaluarea eficienţei produsului a demonstrat că Plantusin calmant a fost suficient pentru dispariţia sau ameliorarea tusei seci, spastice sau durerilor de gât la toţi pacienţii testaţi, produsul fiind eficient şi in caz de tuse tabagică sau provocată de aerul condiţionat.

Saponinele triterpenice din scaiul vântului cresc secreţiile bronşice, fluidizează consistenţa mucusului şi stimulează expulzarea sa din plămâni; se foloseşte în tuse convulsivă, bronşită, probleme respiratorii.

Derivaţii flavonoidici din ciuboţica cucului sunt cei mai puternici din punct de vedere al acţiunii şi au efecte antispastice şi antiinflamatoare, prin inhibarea eliberării histaminei, fiind benefice în calmarea spasmelor asociate tusei.

Mucilagiile din nalbă mare suprimă semnificativ tusea uscată, iritativă, mai puternic decât antitusivul de sinteză, dropropizina. Acestea au proprietatea de a proteja receptorii tusei prin formarea unui strat de mucilagii împotriva substanţelor iritante.

Polizaharidele din lichenul de piatră ajută la calmarea iritaţiilor faringeale asociate tusei seci, prin aderarea de ţesuturi şi formarea unui strat protector. Acesta este util în calmarea tusei uscate şi paroxistice.

1,8-cineolul din uleiul esenţial de eucalipt este un miorelaxant traheal care inhibă spasmele musculaturii netede provocate electromecanic; de asemenea α-, β-pinenul au acţiune spasmolitică asupra musculaturi netede prin inhibarea acţiunii acetilcolinei şi receptorilor muscarinici specifici, fiind recomandat în cazul tusei spastice.

Uleiul esenţial de pin conţine pinen şi limonen, aceste principii active fluidifică secreţiile din tractul respirator şi favorizează eliminarea lor, îmbunătăţind clearance-ul mucociliar.

Uleiul de fenicul are un efect antitusiv ușor asupra tusei stimulată prin metode mecanice în modele experimentale pe animale. Anetolul și fencona s-au dovedit a stimula expulzarea mucusului din sistemul respirator și au prezentat o activitate de fluidificare a secreţiilor bronşice.

Uleiul esenţial de anason determină un efect antispastic, în principal, datorită trans-anetolului, care imprimă produsului un efect spasmolitic pe musculatura netedă prin participarea NO (oxidului nitric) şi activarea căii NO-cGMP (guanozin-mono-fosfat ciclic = semnal pentru relaxare), de unde rezultă relaxarea muşchilor şi inhibarea spasmelor asociate tusei.

Uleiul esenţial de coada-şoricelului are capacitatea de a bloca spasmele de la nivel respirator, din timpul tusei asemănător cu substanţa antispastică, atropina. Această acţiune are loc datorită blocării receptorii muscarinici ai musculaturii netede respiratorii şi datorită blocării receptorilor histaminici.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri