facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-04-24
Vizualizari: 1052
Comentarii: 0
Plantele modificate genetic – o problemă reală

Organismele modificate genetic (GMOs) sunt, aşa cum le spune şi numele, organisme la care materialul gene­tic (ADN-ul) a fost modificat într-un mod ne­natural folosindu-se tehno­logii de recombinare a ADN-ului. Plantele pot fi modificate genetic pentru a rezista mai bine la dăunători, la variaţii mari de temperatură şi pentru a produce o creştere accentuată a producţiei la hectar.

Principiul de producere a unui orga­nism modificat genetic constă în prelevarea de material genetic, modificarea acestuia prin procedee de laborator şi introdu­cerea într-un alt organism, în vederea obţinerii de caracteristici noi. Sunt se­lectate diverse gene de la aceleaşi specii, dar şi de la specii diferite şi transferate de la un organism la altul.

Alimentele obținute din organisme mo­di­ficate genetic diferă între ele şi siguranţa lor trebuie analizată de la caz la caz, fără a se putea emite generalităţi despre siguranța tuturor alimentelor GMOs. De aceea se impune etichetarea produselor cu conţinut de organisme modificate gene­tic, în acest caz, alegerea aparţinându-i consumatorului.

Deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că produsele modificate genetic pot creşte conţinutul nutritiv, studiile actuale afirmă că oamenii care trăiesc lângă câmpurile cu culturi modificate genetic ar suferi de simpto­me febrile, boli respiratorii, reacţii alergice.

O echipă de cercetători francezi au publicat studiile după doi ani de analize de laborator asupra 200 şoareci. Rezultatele sunt: La 13 luni de la experiment [...] şoarecii hrăniţi cu porumb modificat genetic declanşează de două până la trei ori mai multe tumori decât şoarecii hrăniţi fără GMOs.

Pentru a profita pe deplin de calităţile nepreţuite ale plantelor medicinale, este esenţial ca acestea să fie cultivate în zone nepoluate, pe teren netratat şi folosind seminţe în starea lor naturală, nemodificate genetic – la Fares, toate aceste aspecte sunt strict urmarite de specialiştii care coordonează culturile de plante medicinale.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri