facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-04-11
Vizualizari: 2184
Comentarii: 4
Plantele medicinale sunt eficiente în combaterea rezistenței la antibiotice

Descoperirea antibioticelor în secolul precedent, a dus la reducerea mortalității datorată bolilor infecțioase, dar utilizarea necorespunzătoare și irațională a acestora a generat apariția populațiilor microbiene rezistente la antibiotice. Modificarea țintelor și degradările enzimatice sunt strategii folosite de bacteriile patogene pentru a dezvolta rezistența la antibiotice.

Tratamentele cu plante medicinale - o alternativă antivirală

Acest lucru a îndreptat interesul oamenilor de știință către tratamentele cu plante medicinale. În prezent, 25 - 50% din produsele farmaceutice actuale sunt derivate din plante, care au devenit o sursă alternativă de agenți de modificare a rezistenței, datorită varietății mari de metaboliți secundari. Acești metaboliți (alcaloizi, tanini, polifenoli, etc.) pot acționă agenți antivirali și antimicorbieni, având capacitatea de a modifica rezistența virușilor. Extractele vegetale și tratamentele antivirale cu plante medicinale au capacitatrea de a se lega de domeniile proteice care duc la modificarea sau inhibarea interacțiunilor proteină-proteină.

De ce nu poate apărea rezistența în cazul tratamentelor cu plante medicinale?

Datorită modului în care funcționează, plantele medicinale utilizate în tratamente antimicrobiene nu permit imunizarea agenților patogeni. Astfel, tratamentele cu plante medicinale își pot exercita activitatea nu numai prin acțiune antivirală, ci și prin afectarea evenimentelor cheie în procesul patogen. Așa se explică de ce bacteriile, ciupercile și virușii au o capacitate redusă de a dezvolta rezistență la tratamente cu plante medicinale.

Studiile dovedesc eficiența tratamentelor cu plante medicinale

Rezistența microbiană la antibioticele clasice și progresia rapidă a acesteia au stârnit o îngrijorare serioasă în tratamentele antivirale și a bolilor infecțioase, studiile orientandu-se către găsirea unor soluții eficiente pentru depășirea problemelor. Din fericire, cercetătorii au descoperit fitochimicii exercită activitate antivirală împotrivă agenților patogeni sensibili și rezistenți prin diferite mecanisme de acțiune.

Este o certitude faptul tratamentele cu plante medicinale ar putea inversa rezistența la antibiotice, fiind etrem de eficiente și având activitate antivirală. Astfel, plantele medicinale au o gamă variată de activități biologice și pot fi utilizate eficient în combaterea bolilor infecțioase.

Abordările nutriționale și tratamentele cu plante medicinale, combinate, pot fi instrumente puternice pentru controlul infecțiilor.

De ce sunt eficiente tratamentele cu plante medicinale?

Plantele medicinale produc o gamă largă de compuși care nu sunt neapărat utili pentru metabolismul lor de bază, dar asigură capacitatea de adaptare la condiții vitrege de mediu și au un puternic rol antiviral. Acești compuși organici sunt substanțe biologic active și reprezintă metaboliți secundari, fiind rezultatul metabolismului secundar al plantelor și rezultând produse intermediare sau finale.

Structurile metaboliților secundari au fost optimizate în timpul evoluției, astfel încât pot acționa ca mecanisme de apărare prin interferarea cu virușii și bicrobii. În plus, unii metaboliți secundari afectează semnalizarea celulelor și protejează de stresul oxidativ sau de razele soarelui.

Metaboliții secundari cu efect antiviral

Alkaloizii 

Sunt săruri solubile în apă care formează baze cu efecte analgezice și calmante, cu capacitatea de a realiza divizarea celulară și moartea celulelor virușilor.

Flavonoidele

Se găsesc în legume, semințe, fructe și nuci și au activitate antivirală, antioxidantă, antiinflamatoare și antitumorală.

Quinonele

Au o largă activitate biologică, având efecte ireversibile legate de inactivarea și pierderea funcțiilor celulelor microbiene.

Tanninele

Au diferite activități biologice, inclusiv antivirală, antibacteriană și antifungică.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Va rog f.mult,aveti vreo formula pt.Enterobacter spp?

Raspuns Fares: Buna ziua. Va recomandam capsulele Biomicin urinar, cate 1 capsula de 3-4 ori pe zi, 10-15 zile si ceaiul Diurosept cate 4-6 cani pe zi, 3-6 saptamani. Se asociaza capsulele Diurosept cu merisor cate 1 capsula de 3 ori pe zi .Capsulele Diurosept cu merisor se pot administra 1-3 luni. Multa sanatate!
Mioara
29 Iunie 2023

Am toată încrederea în tratamentele dv.De aceea vin cu rugămintea să mă ajutați cu o schemă de tratament cu antibioticeptr picior diabetic.Va mulțumesc!

Raspuns Fares: Buna ziua. Va recomandam capsulele Biomicin forte si Biosept cate 1 capsula de 3 ori pe zi din fiecare, 2 saptamani, ceai Glicostat si ceai Curatarea sangelui, cate 2 cani de ceai pe zi din fiecare. Se pot asocia capsulele Glicostat sau/si Glicostat forte cate 1 capsula de 3 ori pe zi si capsulele Crom, seleniu, zinc cate 1 capsula pe zi. Multa sanatate!
Serea Emil
22 Noiembrie 2022
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri