facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2012-06-29
Vizualizari: 1231
Comentarii: 0
Plantele medicinale în slujba colesterolului

Există persoane care suferă în mod constant de dereglări ale tensiunii arteriale şi persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situaţie, vara este anotimpul în care această afecţiune este mai des întâlnită decât în restul anului, deoarece temperaturile ridicate constituie unul din factorii declanşatori ai creşterii valorilor tensionale, la care contribuie inclusiv colesterolul ridicat.

În normalizarea valorilor tensiunii arteriale, plantele medicinale acţionează prin mai multe mecanisme: pe de-o parte scad frecvenţa cardiacă şi induc vasodilatatie fie la nivelul arterelor mari, fie la nivelul circulaţiei periferice şi pe de altă parte scad tensiunea arterială şi colesterolul, avâd şi efect diuretic.

„Nivelul optim al colesterolului LDL se situează sub valoarea de 130 mg/dL. Creşterea valorilor colesterolului reprezintă un factor de risc crescut în bolile cardio-vasculare. Tratamentul hipercolesterolemiilor cu plante medicinale aduce numeroase beneficii, favorizează metabolizarea colesterolului la nivel hepatic, scade absorbţia grăsimilor la nivel intestinal, dizolvă depozitele de colesterol şi lipide, fără a leza celula hepatică aşa cum se întâmplă în tratamentul  clasic.”, a explicat dr. Carmen Nonn.

Printre plantele care reduc colesterolul se numără:

 •             Rostopasca creşte secreţia lipazei şi amilazei pancreatice, responsabile de digestia grăsimilor, contribuind prin aceasta la scăderea colesterolului şi lipidelor.

•             Păpădia conţine aminoacizi, carotenoide, substanţe minerale (este remarcabil conţinutul în potasiu), vitamine. Este o plantă cu proprietăţi depurative, diuretice şi laxative recunoscute, realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului şi deşeurilor metabolice conferindu-i  proprietăţi  diuretice şi hipotensoare.

•             Frunzele de măslin  datorită prezenţei  iridoidelor, triterpenelor şi flavonoidelor scad colesterolul rău (LDL) şi cresc colesterolul bun (HDL), dizolvă colesterolul, ajută la neutralizarea radicalilor liberi (efect antioxidant), având un rol important în protejarea pereţilor vasculari. Aceste proprietăţi îi conferă eficienţă în tratarea bolilor coronariene, hipertensiunii şi aterosclerozei.

•             Anghinarea prin  prezenţa compuşilor sterolici are o puternică acţiune de scădere a nivelului colesterolului sanguin.scade nivelul colesterolului

Recomandările profesioniştilor plantelor, Fares Orăştie, pentru diminuarea nivelului de colesterol sunt:

 •             Capsulele COLESTEROL au în componenta plante active precum rostopasca, păpădie, pătlagina, extract de frunze de măslin şi extract de anghinare, fiind recomandate în tratarea hipercolesterolemiei, dislipidemiei şi hipertensiunii arteriale. Se recomandă administrarea a 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, înainte de mese. Pretul unei cutii cu 60 de comprimate este de aproximativ 25 de lei.

Pentru evaluarea eficienţei terapeutice, capsulele COLESTEROL au fost administrate timp de 2 luni pe un eşantion de 103 pacienti cu probleme de dislipidemie (valoare crescută a grăsimilor în sânge). La finalul perioadei de test s-a constatat o scădere semnificativa a nivelului colesterolului la peste 79 dintre pacienţii evaluaţi (76,6% ).

•             Tinctura „COLESTEROL” cu extract de frunze de măslin, frunze de anghinare, rostopască, rizomi de ghimbir ş usturoi stimulează metabolismul lipidelor şi colesterolului, reduce biosinteza de colesterol în organism şi ajută metabolizarea colesterolului la nivel hepatic. Este recomandată în hipercolesterolemie, dislipidemie sau în prevenirea aterosclerozei în doză de 20-40 picături de 3 ori pe zi, între mese. Preţul este de aproximativ 13 lei.

•             Plantele din compoziţia ceaiului COLESTEROL (ceai verde, sulfină, păpădie, măceş, rozmarin, urzică, coada calului) au proprietăţi complexe: ceaiul verde împiedica sinteza şi absorbţia colesterolului şi lipidelor, poliholozidele şi taninurile din compoziţia sulfinei, rozmarinului şi măceşului reduc absorbţia lipidelor şi colesterolului la nivel intestinal, măceşul şi rozmarinul prin efectul antioxidant împiedică peroxidarea lipidelor, iar coada calului datorită saponozidelor favorizeaza eliminarea deşeurilor metabolice. Este recomandat în tratarea hipercolesterolemiei, hiperlipidemiei şi ateromatozei (depunerea de colesterol pe pereţi vaselor de sânge). Se beau 3-4 căni pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă. Durata unei cure obişnuite este de 6-8 săptămâni. Preţul unei cutii este de 4 lei.

 •             Ceaiul COLESTEROL, din gama Tradiţii completează oferta naturală de tratament pentru scăderea fără medicamente  a colesterolului. El conţine anghinare, ventrilică, coada calului şi este recomandat în hipercolesterolemie, hiperlipidemie, ateromatoza (depunerea de colesterol pe pereţii vaselor de sânge).  Se beau 3-4 căni pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă. Durata unei cure obişnuite este de 6-8 săptămâni. Această reţetă este culeasă de la Mănăstirea Sub Piatră. Preţ: 6.5 lei.

Despre Laboratoarele Fares Bio Vital

Fares este astazi, la  peste  80 de ani de la  fondare, compania  cu capital integral romanesc  ce detine locul intai pe piata remediilor din plante medicinale din Romania.  Fares detine  in portofoliu  produse  pe baza de plante medicinale precum: ceaiuri, siropuri, uleiuri esentiale, unguente si creme, tincturi, capsule si comprimate.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri