×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Plantele medicinale în tratamentul afecţiunilor digestive

Tendințe

Plantele medicinale au o compoziţie complexă, multe dintre ele fiind bogate în uleiuri esenţiale. Cu o tradiţie de aproape 85 de ani în cultivarea, prelucrarea  şi folosirea plantelor medicinale şi a uleiurilor esenţiale, Fares Orăștie a avut chiar prima linie de extracție a uleiurilor esenţiale din România.

solutie cu uleiuri esentialVorbind despre beneficiile uleiurilor esențiale, putem menționa Biomicin, o combinaţie inspirată şi eficientă din uleiuri esenţiale de ciuşoare şi tea-tree, recomandat şi în afecţiunile peptice digestive.

Colectivul de cercetare de la Orăştie a realizat şi o formulă din uleiuri grase de sunătoare, gălbenele şi cătină, foarte bună în tratamentul gastritelor şi ulcerelor gastrice şi duodenale, rectocolită ulcero-hemoragică, afecţiuni hepatice, astenie.

Calităţile antiinflamatoare, cicatrizante şi antiseptice ale celor trei plante medicinale le fac foarte eficiente în asemenea afecţiuni.

Prin vitaminele şi substanţele antioxidante pe care le conţine, cătina îndepărtează oboseala, stimulează apetitul, adică pofta de mâncare, și, mai mult decât atât, creşte rezistenţa la efort şi la îmbolnăvire.

Se administrează 15-20 de picături de 2-3 ori/zi, înainte de masă cu aproximativ 15-20 de minute, pe un cubuleţ de pâine.

Se administrează şi extern în tratamentul eczemelor, arsurilor sau rănilor, având efect cicatrizant, antiseptic şi antiinflamator deosebit.

 

Dr. Luminiţa Sârcă

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.