facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-10-03
Vizualizari: 860
Comentarii: 0
Plantele medicinale au utilizări inedite în cosmetică

Am crede că știm totul despre o anumită plantă, pentru ce afecțiuni este bună, cum și sub ce formă se folosește. Însă ea ascunde, de multe ori, puteri nebănuite. Folosite extern, în diverse rețete, ele te scapă de coșuri, de pistrui, de riduri, sau chiar îți schimbă culoarea părului. Avem pentru tine câteva ponturi și rețete.

Se știe că unele ceaiuri pătează, așa că de ce să nu le folosim pe post de vopsea naturală pentru păr?! Ceaiul de mușețel intensifică blondul, iar ceaiul negru și cel de urzică dau o nuanță arămie părului negru sau șaten. Pentru un luciu sănătos, indiferent de nuanța părului, limpezește-te pe cap cu ceai verde.

Pentru a stopa căderea părului, clătește-te de trei ori pe săptămână cu o infuzie din: urzică, rizomi de obligeană şi frunze de podbal. Aceste plante se lasă la infuzat în apă fierbinte timp de o oră, apoi se strecoară.

Iar dacă ai mătreață, tinctura de urzică, aplicată la rădăcină, ajută la eliminarea ei, echilibrând secreția de sebum.

sustine formarea globulelor rosiiÎn caz de acnee, folosește tinctură de gălbenele sau de propolis. Acestea acționează ca un dezinfectant și antibiotic natural, favorizând uscarea coșului  pe care sunt aplicate.

Dacă te-ai trezit într-o dimineață cu ochii obosiți, umflați, prepară-ți repede un ceai verde sau negru. Nu arunca plicuțele, ci lasă-le câteva minute la frigider, apoi pune-le pe pleoape. Cafeina din compoziția plantei activează circulația sângelui, reduce pungile și cearcănele, dând luminozitate privirii.

Frunzele de dafin previn apariţia ridurilor graţie conţinutului de antioxidanţi, vitamine şi minerale. Fierbe 5 frunze de dafin în două căni cu apă, apoi stai cu capul acoperit deasupra vasului, lăsând vaporii să-ţi inunde faţa.

Tinctura de roiniță vindecă herpesul buzelor. Se prepară din 10 frunze de roiniță cu 100 ml de alcool, amestecate într-un vas închis ermetic și lăsate peste noapte la macerat. A doua zi se înmoaie un bețișor cu vată în soluție și se tamponează herpesul de mai multe ori pe zi

Pistruii pot fi atenuați dacă îi tamponezi zilnic cu zeamă proaspătă de păpădie, pătrunjel, năsturel sau lămâie. De asemenea, poți să te speli de două ori pe zi cu decoct de flori de păpădie.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri