facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-15
Vizualizari: 9866
Comentarii: 0
Plantele care te scapă de retenția de apă

Retenția de apă nu este o afecțiune în sine, ci semnul unor disfuncții în organism. Acestea își găsesc rezolvarea tot în... apă. Mai exact, trebuie suplimentat aportul de lichide pentru a nu-i da corpului senzația că trebuie să facă în continuare „provizii”. Buna hidratare favorizează eliminarea apei din țesuturi și, odată cu ea, a toxinelor. Pentru a accelera efectul, cantitatea zilnică de apă trebuie suplimentată cu 3-4 căni de ceai cu efect diuretic. Aceste remedii naturale sunt tratamentul ideal care rezolvă nu doar simptomele, ci și disfuncțiile care le-au cauzat.

Ce rol au ceaiurile diureticeceai Diuretic u101

Ceaiurile cu proprietăți diuretice au mai multe beneficii pentru organism. Ele acționează asupra rinichilor, favorizează eliminarea din organism, prin urină, a toxinelor şi bacteriilor care, dacă ar staţiona prea mult, ar duce la apariția infecțiilor. Obiceiul de a bea ceaiuri cu efect diuretic previne riscul infecțiilor urinare și, în același timp, tratează problemele deja existente. În afară de acest efect benefic cunoscut, ceaiurile diuretice ajută și în hipertensiune căci, odată cu urina și toxinele, din organism sunt eliminate și sodiul și apa în exces. Astfel, vasele de sânge se destind şi tensiunea scade. Diureticele sunt de mare ajutor atât celor care au retenție de apă, cât și celor care vor să mai dea jos câteva kilograme sau să facă o detoxifiere a organismului. Iată un top al celor mai bune plante medicinale pe care le poți consuma individual, sau combinate!

Top 10 plante cu efect diuretic

  1. Codițele de cireșe. Sunt printre cele mai cunoscute remedii naturale cu rol diuretic, antiinflamator și astringent. Tratează cu succes infecțiile urinare, litiaza renală și retenția de apă.
  2. Păpădia susține detoxifierea organismului prin efectul său diuretic, depurativ. După ce te-a ajutat să elimini apa din organism, îți reface stocul de potasiu, acel mineral care acționează în rinichi și crește producția de urină.
  3. Mătasea de porumb. Este o excelentă sursă de vitamine (C, E, B6, K), de potasiu și de calciu, având remarcabile proprietăți diuretice, antiinflamatoare, laxative. Se folosește cu succes în infecții și inflamații ale căilor urinare (cistită uretrită, nefrită), litiază renală, dar și în afecțiuni biliare și obezitate.
  4. Urzica. Ceaiul din această plantă este și el detoxifiant, astringent și tonic, grație conținutului bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Ajută la buna funcționare a ficatului, rinichilor și tractului urinar în general.
  5. Frunzele de merișor. Conțin o substanță numită arbutină, care le conferă efect diuretic și antiseptic. Consumul a doar două căni de ceai pe zi te ajută să scapi de efectele neplăcute ale cistitei.
  6. Socul e un diuretic și laxativ cunoscut din bătrâni, ajută la eliminarea apei din țesuturi și, odată cu ea, a toxinelor din organism. În plus, îmbunătățește aspectul pielii și reduce celulita.
  7. Splinuţa. Se foloseşte cu succes în infecţii urinare şi pentru buna funcţionare a tractului urinar. Este antiinflamatoare şi diuretică, antiseptică, cicatrizantă.
  8. Pătrunjelul. Ceaiul din această plantă este unul dintre cele mai populare remedii din bătrâni, folosit în caz de retenție de apă. Infuzia nu e recomandată femeilor însărcinate și persoanelor care iau anticoagulante.
  9. Coada calului este un alt diuretic natural care susține funcţia excretorie a rinichilor şi urinarea normală. Este cicatrizant, remineralizant, fiind recomandat în special celor care vor să prevină sau să trateze problemele renale.
  10. Troscotul este o altă plantă medicinală cunoscută pentru proprietățile sale diuretice, remineralizante, antiinflamatoare.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri