facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-04-09
Vizualizari: 2996
Comentarii: 0
Plantele amare, preferatele ficatului

Te strâmbi involuntar numai când te gândeşti la gustul amărui, însă, dacă ai ştii câte beneficii au plantele amare pentru sănătate, vei ajunge să le iubeşti. Ajută ficatul să elimine toxinele din organism, îl protejează, stimulează producerea şi eliminarea bilei. Iată 5 dintre acestea:

Armurariu: este unul dintre cele mai puternice remedii naturiste împotriva afecţiunilor ficatului, utilizat de secole ca tonic amar hepatoprotector. Efectul benefic îi este dat de silimarină, substanţă cu efect de regenerare a celulelor ficatului. Având un uriaş rol antioxidant, ajută ficatul să elimine celulele din organism şi susţine detoxifierea. În plus, stimulează digestia, reduce colesterolul şi e chiar un tratament naturist în caz de intoxicaţie cu metale grele sau ciuperci. Se poate folosi sub formă de ceai, tinctură, pulbere, în afecţiuni precum: ciroză, hepatită cronică sau virală, insuficienţă hepatică. Îl mai găseşti sub denumirea de „ciulinul laptelui” sau „ciulinul Mariei”.

Păpădia: conţine şi ea principii amare,  contribuie la buna funcţionare a ficatului şi a rinichilor, stimulează secreţia şi eliminarea bilei. Poţi bea ceai de păpădie când ai hepatită, litiază biliară, colecistopatii, dar şi atunci când vrei să faci o cură de detoxifiere a organismului. Foarte bună pentru stomac, ficat şi rinichi este rădăcina de păpădie (pulbere), care se ia înainte de masă cu miere sau diluată în apă.

Anghinarea: această plantă medicinală era cunoscută încă din antichitate ca leac pentru ficat. Infuzia de anghinare stimulează secreţia şi eliminarea bilei, este hepatoprotectoare, detoxifiantă şi contribuie la buna funcţionare a ficatului.

Cicoarea: trebuie să o foloseşti dacă intenţionezi să ţii o cură de detoxifiere. Ea contribuie la purificarea sângelui, e un tonic-amar, depurativ, diuretic şi, în acelaşi timp, este un bun stimulent hepatic şi biliar.

Rostopasca: iată o altă plantă medicinală care susţine buna funcţionare a ficatului şi a vezicii biliare. E recomandată, sub formă de infuzii, în hepatite, colici biliare şi dischinezii.

Recomandările Fares: Capsule armurariu şi ganoderma, Capsule Ficat sănătos

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri