×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Plante medicinale utilizate în eliminarea Helicobacter pylori de la nivelul mucoasei gastrice

Tendințe

Helicobacter pylori este o bacterie care infectează mucoasa stomacului și a duodenului.

Afectează aproximativ 50% din populatia lumii, fapt ce o plasează pe locul doi în clasamentul celor mai răspândite infecţii bacteriene din lume, după caria dentară.

Helicobacter pylori determină o inflamație continuă a mucoasei gastrice la toate persoanele infectate. Studiile au arătat că la nivelul stomacului, H. Pylori este responsabilă de 7 cazuri de ulcer din 10, iar la nivelul duodenului, de 9 cazuri din 10.

Din fericire, există plante medicinale eficiente în eliminarea acestei bacterii nedorite:

Hydrastis canadensis este o plantă folosită tradiţional în America de Nord pentru infecţii şi inflamaţii digestive. Are proprietăţi puternic antibacteriene şi antiinflamatoare, studiile moderne arătând acţiunea sa anti-Helicobacter pylori.

Răşina de mastic provine de la o specie de arbore de fistic (Pistacia lentiscus) originar din insula grecească Chios, unde a fost folosit tradiţional ca remediu pentru o gamă largă de tulburări gastro-intestinale. Studiile clinice şi de laborator arată că răşina de mastic este eficientă în eradicarea bacteriei Helicobacter pylori şi pentru protecţia mucoasei gastrice.

Lichenul de piatră, cunosut şi sub denumirea de muşchi de Islanda are o rezistenţă extrordinară la condiţiile climatice foarte aspre în care creşte, fapt explicat astăzi prin principiile active cu rol antimicrobian, pe care le conţine. Studiile în vitro au arătat că  este activ împotriva bacteriei Helicobacter pylori şi are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului. Datorită cantităţii mari de mucilagii, care formează pe suprafaţa mucoaselor un strat protector, lichenul de piatră este utilizat în cazul gastritelor, esofagitelor, ulcerului gastric şi duodenal.

Hydrastis canadensis, răşina de mastic şi lichenul de piatra, alături de mugurii de plop şi uleiul esenţial de cuişoare, se găsesc în compoziţia capsulelor Helicostop, care au o acţiune antibacteriană asupra Helicobacter pylori, cicatrizantă a mucoasei gastrice, fiind recomandate în caz de ulcer gastric şi duodenal, gastită acută, gastrită cronică cu Helicobacter pylori pozitiv.

 

Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.