Plante medicinale si tratamente naturiste pentru ameliorarea simptomelor menopauzei – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Plante medicinale si tratamente naturiste pentru ameliorarea simptomelor menopauzei

Articole

Ce este menopauza

Menopauza este o schimbare majora in corpul unei femei. Ca rezultat al  schimbarilor hormonale  se pot instala unele acuze, disconforturi resimtite mai intens de catre unele femei. Astfel simptomele premenopauzei sau menopauzei pot avea grade diferite de severitate. Depinde de contextul hormonal individual precum si de sensibilitatea personala a fiecarei femei.

In mod fiziologic, pe masura ce femeile trec  de 40 sau 50 de ani, incep sa apara  stari neplacute precum bufeurile, schimbarile de dispozitie, iritabilitatea, durerile articulare, tulburarile de somn si chiar diverse probleme de sanatate. In urma examinarii medicale se constata ca este vorba despre premenopauza sau menopauza, nefiind vorba despre o boala, ci doar despre o conditie naturala normala prin care trec toate femeile.

Orice femeie aflata in premenopauza sau menopauza, este interesata de modalitati naturale  pentru ameliorarea simptomelor neplacute care insotesc aceasta perioda, de altfel fiziologica, din viata ei; este important sa se  obtina acest lucru fara efecte secundare.

Vom prezenta cateva plante medicinale si tratamente naturiste care pot fi de ajutor acum.

Optiuni de tratament ale simptomelor menopauzei

O modalitate  de tratament pentru  simptomele menopauzei o reprezinta administrarea de  hormoni care sa suplineasca deficitul, deficit care este raspunzator de tot tabloul simptomatic, insa acestia pot avea numeroase efecte secundare. Din fericire, exista si o a doua optiune, fara efecte secundare si anume remediile naturale  bazate pe plante medicinale care contin estrogeni naturali- fitoestrogeni si care echilibreaza sistemul nervos vegetativ; astfel se amelioreaza sau se remit simptome precum nelinistea, iritabilitata, bufeurile, tulburarile de somn.

Tratamente naturiste pentru menopauza – eficiente si fara efecte secundare

Stim ca exista multe femei ce opteaza pentru tratament natural in vederea ameliorarii sau eliminarii simptomelor menopauzei. Acest lucru are sens pentru a se putea bucura in continuare de o viata echilibrata, armonioasa si a face fata usor schimbarilor hormonale firesti, ce vin o data cu inaintarea in varsta.

Plante medicinale pentru tratarea simptomelor menopauzei

Si in aceasta situatie natura vine in ajutorul nostru cu numeroase plante medicinale ce suplinesc deficitul de hormoni, ce echilbreaza sistemul nervos vegetativ atenund sau chiar eliminand simptomele prezente fara a genera efecte adverse. Eficienta acestor plante medicinale a fost studiata si  dovedita clinic; le regasim in remedii naturale recomandate in menopauza; mentionam cateva dintre acestea: radacina de lemn-dulce, cohos negru (cimicifuga), trifoiul rosu, salvia, seminte de in, mladite de zmeur, branca ursului, ginseng, cimbrisor, lavanda, paducel, menta.

 

planta medicinala Wild Yam pentru tratament naturist

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.