facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-12-31
Vizualizari: 460
Comentarii: 0
Plante medicinale pentru sănătatea femeilor aflate la menopauză

Menopauza este un punct de cotitură în viața femeilor. Chiar dacă este un proces fiziologic, reducerea secreției de estrogeni poate produce anumite simptome specifice menopauzei (bufeuri, transpirații nocturne, iritabilitate, palpitații, tulburările de somn) și afectarea calității vieții. Este important ca femeile să știe ce le așteaptă și dacă experiențele lor sunt normale sau nu.

Stilul de viață adecvat este piatra de temelie a programelor de management al sănătății femeilor de vârstă mijlocie, putând să prevină și să ajute semnificativ gestionarea tulburărilor de menopauză.ovule Ginosept Trofic g103

Astfel, un nivel scăzut de estrogen după menopauză poate fi compensat prin aportul de fitoestrogeni (compuși din plante cu structură asemănătoare estrogenului). Îi poți lua din alimente precum produsele din soia (lapte de soia, tofu), semințe de in, fistic, nuci, germeni de grâu și de lucernă, scorțișoară, sau din ceaiuri (salvie, lemn dulce, gălbenele, fenicul, anason) și suplimente alimentare precum capsule Menopauză.

Efectele acestor plante sunt confirmate de numeroase cercetări științifice. De exemplu, un studiu publicat în anul 2020 arată că extractul de salvie a îmbunătățit simptomele menopauzei, cum ar fi înroșirea feței, transpirația nocturnă, palpitațiile, durerile musculare și articulare, depresia, anxietatea, tulburările de somn și dorința sexuală, la un lot de 66 de femei aflate la menopauză (1).

Un alt simptom neplăcut al menopauzei este atrofia (uscăciunea) vaginală. Salvia alături de alte extracte de plante medicinale cu efect estrogenic (trifoi roşu, aloe vera, flori de gălbenele, muşeţel, conuri de hamei) din formula ovulelor Ginosept trofic, s-au dovedit eficiente în cadrul unui studiu clinic derulat pe o perioadă de 3 luni, la femei ce prezentau senzație de arsură și prurit vulvar, uscăciune vaginală, durere la contactul sexual, disconfort la urinare.

 

  1. Zeidabadi A, Yazdanpanahi Z, Dabbaghmanesh MH, Sasani MR, Emamghoreishi M, Akbarzadeh M. The effect of Salvia officinalis extract on symptoms of flushing, night sweat, sleep disorders, and score of forgetfulness in postmenopausal women. J Family Med Prim Care. 2020 Feb 28;9(2):1086-1092.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri