facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 10057
Comentarii: 1
Plante medicinale de ajutor în problemele cu prostata

Așa cum femeile se chinuie cu tot felul de afecțiuni din sfera ginecologică, trebuie să știți că nici bărbații nu sunt feriți de probleme. Lor le dă de furcă prostata, în special după o anumită vârstă. Iată care sunt principalele suferințe care îi trimit pe domni la medicul urolog, cum se manifestă ele și ce plante pentru prostată ar putea fi de ajutor!

 

CUPRINS

Ce este prostata și ce rol are

Principalele afecțiuni ale prostate: cum se manifestă

Cauze ale problemelor cu prostata

Remedii naturiste bune pentru prostată

Stilul de viață benefic pentru sănătatea prostatei

 

Ce este prostata și ce rol are

Prostata este glanda masculină situată sub vezica urinară și în fața rectului. Înconjoară o parte a uretrei (canalul prin care sunt eliminate urina şi sperma) și are rol în producerea și reglarea materialului seminal, în expulzarea fluidelor în timpul ejaculării, precum și în controlul urinării. Ca o curiozitate, este imposibil să urinezi și să ejaculezi în același timp, deoarece în timpul orgasmului deschiderea dintre vezică și uretră se blochează.

Dimensiunile prostatei cresc odată cu vârsta

Problemele prostatei apar odată cu vârsta, când această glandă, în mod natural, crește în dimensiuni. Spre exemplu, dacă la 20 de ani are dimensiunile unei nuci, la 40 de ani ajunge la mărimea unei caise, pentru ca la 60 de ani să poată fi cât o lămâie.

 

Principalele afecțiuni ale prostatei: cum se manifestă

 • Prostata mărită

Dimensiunile prostatei încep să crească în special după 45 de ani, adesea din cauze hormonale. În termeni medicali, problema aceasta de care se tem toţi bărbaţii poartă numele de hipertrofie benignă de prostată (necanceroasă şi neinflamată). Când dimensiunea prostatei este atât de mare încât începe să preseze uretra şi să obstrucţioneze fluxul urinei, apar simptome neplăcute: nevoia de a merge des şi urgent la baie, inclusiv pe timpul nopții, disconfort și usturime la urinare, dar și la ejaculare, senzaţia că vezica nu s-a golit complet, jet slab…

Prostata mărită nu pune viața în pericol, însă poate afecta considerabil calitatea vieții. În plus, vine cu riscuri: infecții urinare repetate, din cauză că vezica nu se golește complet, formarea pietrelor la vezica urinară, daune renale.

Simptomele chinuitoare pot fi ameliorate cu plante medicinale pentru prostată.

 • Prostatita

Este inflamația prostatei, cauzată de o infecție bacteriană sau de boli cu transmitere sexuală. Simptomele pot include durere sau disconfort în zona pelvină, probleme la urinare, uneori febră și frisoane. Prostatită fac mai des bărbații tineri.

 • Infecții ale tractului urinar

Și bărbații fac, uneori, infecții urinare, care pot afecta prostata și pot provoca simptome similare cu cele ale prostatitei.

 • Cancerul de prostată

Acest tip de cancer este foarte comun în rândul bărbaților, iar riscul de a-l dezvolta crește odată cu înaintarea în vârstă. Afecțiunea progresează lent și nu dă simptome în stadii incipiente. Abia în stadii avansate încep să apară dificultăți la urinare, sânge în urină, dureri.

 

Cauze ale problemelor cu prostata

Variază în funcție de afecțiune. În principiu, înaintarea în vârstă, stilul de viață nesănătos (fumatul, sedentarismul, alimentația prea bogată în grăsimi animale și săracă în antioxidanți), dar și istoricul familial sunt factori de risc. Diabetul, bolile cardiovasculare și obezitatea pot crește predispoziția pentru adenomul de prostată. 

Infecțiile repetate ale tractului urinar pot afecta și ele sănătatea prostatei.

 

Remedii naturiste bune pentru prostată

Bărbații care au probleme cu prostata și vor să le amelioreze, dar și cei care pur și simplu țin la sănătatea lor e bine să folosească produse naturiste pentru prostată. E vorba despre ceaiuri și capsule din plante medicinale, care se pot administra pe termen lung. De exemplu, capsulele pentru prostată de la Fares sunt recomandate în hipertrofie benignă și în prostatite acute și cronice. Ele reușesc să reducă frecvența urinărilor nocturne, îmbunătățesc funcția sexuală, reduc inflamația prostatei. Iar ceaiul pentru prostată și vezică conține plante cu efect antiinflamator și diuretic, fiind recomandat în infecții, inflamații, în prostatită și în prostată mărită.

Cele mai bune plante medicinale pentru prostată

 • Rădăcina de urzică

Are un remarcabil efect antiinflamator asupra prostatei și inhibă 5α-reductaza, enzimă implicată în hipertrofia prostatatei. Sub formă de pulbere sau de infuzie, rădăcina de urzică tratează incontinenţa urinară, dar şi infecțiile urinare și renale. Ceaiurile de urzică stimulează diureza, iar extractul din această plantă combate tulburările de micţiune asociate cu hipertrofia benignă de prostată și cu prostatitele acute şi cronice.

 • Palmierul pitic

Extractul din fructul acestuia e un adevărat medicament natural care inhibă legarea hormonilor sexuali masculini de receptorii membranari de la nivelul prostatei,  responsabili de creşterea în dimensiuni a acesteia. Astfel, palmierul pitic este principalul remediu utilizat în cazul prostatei mărite. Poate să reducă excitabilitatea sfincterului urinar, îmbunătăţeşte fluxul urinar şi scade numărul ieşirilor la baie.

 • Ghimpele

Sună „dureros”, dar ghimpele chiar alină usturimile la urinare, reduce inflamaţia prostatei, previne şi tratează afecţiunile benigne ale acesteia. Are efect antiinflamator genito-urinar, dezinfectant urinar și diuretic.

 • Pufulița cu flori mici

Este remediul popular cel mai utilizat la noi pentru afecțiunile prostatei. Are proprietăți antiinflamatoare și descongestionante la nivelul prostatei, diuretice și dezinfectante urinare.

 • Pătlagina

Este o plantă pentru prostată folosită din antichitate în diverse afecţiuni. Ea conţine zinc, un mineral esenţial pentru echilibrul hormonal masculin care uşurează şi simtomele neplăcute ale unei prostate mărite.

 • Coada calului 

Principiile active din această plantă medicinală îi dau un efect de antiseptic urinar. Susţine funcţia excretorie a rinichilor, are acţiune antiinflamatoare şi diuretică, ajutând la eliminarea mai eficientă a urinei. Ceaiul de coada calului este remineralizant, antiacid, astringent.

 

Stilul de viață benefic pentru sănătatea prostatei

 • Evită alimentele care dăunează prostatei. Mai exact, consumul excesiv de carne roșie, de mezeluri, de produse lactate grase, de dulciuri și de carbohidrați rafinați. În schimb, fructele oleaginoase, bogate în omega-3, sunt considerate adevărate remedii naturiste pentru prostată.
 • Limitează consumul excesiv de alcool și de cafea, căci e asociat cu un risc crescut de cancer de prostată.
 • Menține o viață sexuală activă, dar folosește protecție în cazul în care nu ai o parteneră stabilă.
 • Asigură-te că bei suficientă apă, deoarece hidratarea corespunzătoare e esențială pentru sănătatea tractului urinar și a prostatei.
 • Fă cât mai multă mișcare și evită statul prelungit pe scaun. Sunt studii care arată că șoferii de taxi sau de camion, persoanele care au muncă de birou și stau cu orele pe scaun au șanse mai mari să sufere de afecțiuni ale prostatei. În cazul lor, circulația pelviană este îngreunată și se exercită constant presiune în zona prostatei.
 • De asemenea, nu purta lenjerie de corp și haine prea strâmte.

 

Nu există neapărat un lucru de făcut, o mâncare anume care să te păzească de afecțiunile prostatei, însă un stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate, remedii naturiste din plante medicinale pentru prostată, toate acestea sunt benefice oricărui bărbat, indiferent de vârstă.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Încercați Uromexil forte, pe mine m-a ajutat. Am 65 de ani și am avut probleme cauzate de prostatită. A urmat un curs de capsule (o lună și jumătate), șase luni mai târziu, rezultatul a rămas încă prezent. Și, de altfel, simptomele de prostatită au diminuat.

Max
1 Iunie 2022
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri