facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-06-15
Vizualizari: 697
Comentarii: 0
Plante medicinale cu efect antiviral

Încă din cele mai vechi timpuri, plantele medicinale au fost folosite ca tratamente naturale pentru diverse boli, inclusiv pentru infecții virale. Datorită concentrației lor mari de compuși activi multe plante ajută la combaterea virusurilor și sunt folosite de unii practicieni ai medicinii. În același timp, beneficiile unor plante medicinale sunt susținute doar de câteva cercetări stiintifice, ele fiind folosite mai mult datorită recunoașterii tradiționale în infecțiile virale.

Tratamente naturiste antivirale

O astfel de plantă recunoscută de mii de ani pentru nevoile medicinale este măslinul, de la care se folosesc frunzele și fructele. Frunzele de măslin conțin oleuropeină, o secoiridoidă, cu activitate antivirală pe virusurile cauzatoare de infecţii respiratorii, cum sunt: virusul respirator sinciţial, rhinovirus, influenza, coxsackie virus şi virusul para-influenza de tip 3.

Cercetătorii sugerează că principiile active din frunzele de măslin interacţionează cu proteinele din particulele virale şi inhibă replicarea virusurilor care produc răceală, gripă şi infecţii respiratorii. Rapoartele arată că extractul de frunze de măsline administrat la începutul simptomelor de răceală sau gripă previne sau scurtează durata bolii. Pentru gâtul iritat, gargara cu ceai din frunze de măsline poate ameliora simptomele, posibil prin scăderea inflamației și a infecției virale [1].

capsule moi

Cuișoarele sunt, de asemenea, folosite ca antimicrobiene, antivirale împotriva diferitor tipuri de virusuri printre care și virusurile respiratorii, cum este: virusul gripal A.

O cercetare recentă a relevat eficiența antivirală a extractelor apoase de Eugenia caryophyllata și a eugenolului din uleiul esențial de cuișoare împotriva virusului gripal A [2]. Eugenolul acționează prin inhibarea activității neuraminidazei - o enzimă aflată pe suprafața virusurilor gripale, cu rolul de a elibera virusul din celula gazdă – în celulele expuse la virus, astfel acesta împiedică răspândirea virusului [3].

Aceste plante cu efect antiviral le regăsim în produsul Biosept capsule, soluția naturală pentru protecția antivirală, indicat persoanelor cu infecții și inflamații respiratorii de cauză virală.

Bibliografie

1.Roxas M, Jurenka J Colds and influenza: a review of diagnosis and conventional, botanical, and nutritional considerations. Altern Med Rev. 2007 Mar;12(1):25-48.

2.Batiha GE, Alkazmi LM, Wasef LG, Beshbishy AM, Nadwa EH, Rashwan EK. Syzygium aromaticum L. (Myrtaceae): Traditional Uses, Bioactive Chemical Constituents, Pharmacological and Toxicological Activities. Biomolecules. 2020;10(2):202. Published 2020 Jan 30. doi:10.3390/biom10020202

3.Vimalanathan, Selvarani, and Hudson, James. “Anti-influenza virus activity of essential oils and vapors.” American Journal of Essential Oils and Natural Products, vol. 2, no. 1, 2014, pp. 47-53.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri