facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-11-10
Vizualizari: 1212
Comentarii: 0
Plante medicinale care tratează tusea productivă

Seacă la început, tusea se transformă pe parcursul unei răceli. Devine productivă, cu expectorații. Tratamentul trebuie și el adaptat. Ai nevoie acum de plante medicinale care fluidizează secrețiile bronșice și ușurează expectorația.

În primul rând este important să bei multe lichide, cu precădere calde. Evită cafeaua și alcoolul, care deshidratează și fac ca mucusul să fie mai greu de eliminat prin tuse, dar și laptele, care crește riscul producerii de mucus. Ai mare nevoie de ceaiuri din plante medicinale.

Cimbrul și cimbrișorul nu trebuie să-ți lipsească din casă atunci când ești răcit. Plante aromatice, ele desfundă nasul, ușurează respirația, au proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și expectorante.

Rădăcina de iarbă mare are efect expectorant, antiinflamator și spasmolitic, iar lichenul de piatră e un foarte bun fluidieucaliptzant al secrețiilor bronșice, favorizează eliminarea lor și întărește imunitatea. Pătlagina se folosește atât în tusea uscată, cât și în cea productivă. Pe lângă efectul emolient, cicatrizant, antispastic, este un bun expectorant, antiseptic și antiinflamator.

În paralel cu administrarea de ceaiuri, foarte mult ajută aromaterapia. Inhalațiile cu ulei esențial de lavandă și ti-tree fluidizează secrețiile și favorizează expectorația. Poți să-ți pui chiar și pe pernă, la culcare, 2-3 picături de ulei de eucalipt sau de mentă. De altfel, uleiul de mentă este unul dintre cele mai bune tratamente naturiste în afecțiunile aparatului respirator, ameliorând răceli, sinuzite, bronșite, astm și tuse. Poate fi folosit și intern, 3-5 picături de trei ori pe zi, în miere.

În ceea ce privește alimentația, e bine să consumi supe calde, salate de legume, sucuri de fructe proaspete. Nutriționiștii spun că ajută la descompunerea mucusului și la tratarea răcelii ceapa, usturoiul, țelina, citricele, conopida și sparanghelul.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri