×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Plante medicinale bune în balonare

Sfaturi Practice

Formarea de gaze este un fenomen normal, natural al procesului de digestie. Însă atunci când se produc în exces, vorbim despre balonare. Nu e deloc de glumit cu ea. Pe lângă durerea abdominală și disconfortul creat, îți fură din energie, te face să nu te simți bine în pielea ta, nici în hainele tale. Are mai multe cauze, cele mai importante fiind dieta bogată în carbohidrați și grăsimi, asocierea greșită a alimentelor, sindromul de colon iritabil sau anumite sensibilități și intoleranțe pe care le ai. Din fericire, și pentru această problemă natura ne pune la dispoziție remedii naturiste din plante cu efect carminativ, digestiv, calmant.

Menta

Această plantă medicinală tratează tot felul de probleme digestive, inclusiv balonarea. Poți să-ți faci: ceai de mentă, limonadă cu mentă sau să pui într-un pahar cu apă câteva picături de ulei esențial de mentă. Bea aceste licori de două ori pe zi.

Chimenul

Este unul dintre cele mai bune ingrediente care ușurează simptomele la scurt timp de la administrare. Pune o lingură de chimen la infuzat pentru 5 minute, apoi strecoară și bea. Poți să adaugi și mentă în acest ceai.

Rădăcina de ghimbir

Nu degeaba seamănă cu un stomac, pentru că parcă exact pentru afecțiunile acestui organ a fost creată! Ghimbirul stimulează enzimele necesare digestiei, reduce durerile şi  spasmele intestinale, elimină gazele. Îl poţi consuma în stare proaspătă, dat pe răzătoare şi adăugat în limonadă, ori sub formă de ceai. Există și extract de ghimbir, care se folosește în compoziția unor rețete de capsule antibalonare.

Coriandrul

E recomandat în bolile de stomac de natură inflamatorie, în digestie lentă, gaze intestinale și eructație. Această plantă susține digestia, stimulează pofta de mâncare și secreția sucurilor gastro-intestinale. Se folosește sub formă de ulei esențial sau de infuzie, pe care o prepari dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă fiartă.

Feniculul

Reduce și el crampele intestinale, previne fermentarea alimentelor, limitând, astfel, formarea gazelor. Ceaiul de fenicul stimulează digestia și tranzitul, fiind recomandat în colici însoțite de flatulență.

antibalonare Rădăcina de angelică

Este unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste care reduce gazele intestinale și ușurează digestia. Se consumă sub formă de infuzie, de trei ori pe zi, înainte de masă.

Mușețelul

Este o plantă care nu ar trebui să-ți lipsească din casă. Datorită efectului ei calmant, ușor sedativ, antispastic, carminativ și stomahic (stimulează secreția sucurilor gastro-intestinale), reduce disconfortul digestiv. Se beau 2-3 căni de ceai de mușețel pe zi, sau la nevoie.

Fructele de anason, de chimion și de cardamom sunt alte condimente care ajută digestia și tratează balonarea. Toate aceste plante medicinale se pot găsi în combinații gata preparate de ceaiuri digestive antibalonare, pe care e bine să le ții aproape și să le folosești la nevoie.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.