facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-04-11
Vizualizari: 1406
Comentarii: 0
Plante medicinale benefice în tratamentele antivirale

Durerile de gât, febra, nasul înfundat sau care curge – toate sunt simptome care pot indica o infecție virală. Spre deosebire de infecțiile bacteriene, infecțiile virale nu pot fi tratate cu antibiotice. Din fericire, exista plante medicinale care ajută atât la prevenirea afecțiunilor virale, cât și la tratarea virozelor respiratorii și la accelerarea obținerii stării de bine.Astfel tratamentele naturiste ajută la întărirea sistemului imunitar ceea ce este ideal pentru a face față ușor infecțiilor respiratorii virale și la îndepărtarea cauzei, deci la inhibarea dezvoltării și înmulțirii virusului cu remiterea tabloului simptomatic.

sustine sanatatea aparatului respiratorFructele de soc

Fructele de soc sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice în afecțiunile virale ale tractului respirator; el ajută la ameliorarea simptomelor prezente în viroza respiratorie. Studiile au dovedit că extractul de fructe de soc are efect inhibitor ușor în primele etape ale ciclului virusului gripal, cu efecte considerabil mai puternice în faza post-infecție. De asemenea, tratamentul antiviral pe bază de fructe de soc poate reduce substanțial simptomele infecțiilor de căi respiratorii superioare; ceaiul pe lângă că este plăcut la gust, ajută reducerea temperaturii, la calmarea tusei. Încă de la primele simptome, se recomandă administrarea acestor fructe de soc sub formă de ceai, tinctură sau sirop, aproximativ trei linguri pe zi pentru adulți și trei lingurițe pe zi pentru copiii cu vârstă peste 2 ani diluate în ceai.

Turmericul

Curcumina, principalul compus activ din turmeric, este utilizată în medicină încă din anii 1700. Aceasta afectează capacitatea virusului de a infecta celulele, reducând rata de replicare a acestuia și impiedicandu-l să se lege de suprafață celulei. De asemenea, curcumina are o puternică activitate antivirală împotrivă mai multor tipuri de virusuri, fiind utilizată în remediile naturale antivirale. Astfel, curcumina se utilizează în suplimentele alimentare cu acțiune antiinflamatoare, antivirală ca supliment, sau se poate folosi ca aliment, turmericul care conține substanță activă curcumina.

Uleiul de oregano

Principala componentă activă din uleiul de oregano este carvacrolul, un antiviral natural care reduce capacitatea de a-și infecta gazda. O altă componentă majoră a acestei plante medicinale este timolul, care are proprietăți antivirale. Acesta se utilizează în diferite forme de condiționare- capsule, comprimate, soluții, siropuri, ca tratamente antiviral natural pentru a reduce activitatea virusului respirator sau herpetic și pentru a combate inflamațiile (generate de prezenta virusului).

Menta

Menta este una din plantele medicinale recunoscută oficial pentru proprietățile sale antivirale. Pe lângă mentol, care se găsește în concentrații mari, menta conține peste 40 de compuși, cum ar fi flavonoidele, polifenolii și tocoferolii, care pot juca un rol important în combaterea simptomelor prezente în cazul virozelor – nas înfundat, durere de gât, dureri musculare.

Usturoiul

Usturoiul este renumit printre plantele medicinale cu acțiune antimicrobiana și imunostimulenta. Acesta este folosit de secole în tratarea diferitelor afecțiuni. Principalul sau compus, alcina, are numeroase beneficii pentru sănătate și mai ales în activitatea antimicrobiana. Studiile au arătat că extractul de usturoi poate fi eficient împotrivă mai multor tipuri de virusuri respiratorii inclusiv virusurile gripale.

Echinacea

Echinacea este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale pentru întărirea imunității având în același tmp și proprietăți antimictobiene. Extractul de echinacea este folosit în remediile antivirale naturiste pentru a reduce activitatea mai multor tipuri de virusuri, bacterii și a crește rezistență organismului la îmbolnăvire. Pulberea de planta sau extractul îl găsim sub forma de tinctura, capsule, comprimate, sirop sau ceai uneori în combinații cu alte plante medicinale care îmbogățesc proprietățile remediului.

Ghimbirul

Ghimbirul este cunoscut atât ca aliment-condiment cât și ca medicament natural având pentru numeroase proprietăți terapeutice; este bogat în compuși activi, inclusiv fenoli, terpeni și acizi organici, fiind benefic pentru sănătate. S-a dovedit că ghimbirul poate împiedică dezvoltarea virusurilor precum și a bacteriilor și a fungilor; este un bun stimulent al digestiei și antiemetic, în același timp, fiind foarte eficient în combaterea răcelilor.

Ghimbirul este un remediu natural împotriva gripei și răcelii; datorită proprietăților sale antivirale, poate reduce manifestările virozei și gripei, iar gingerolului din rădăcină poate contribui la diminuarea riscului de infecție din organism. Ajută la întărirea sistemului imunitar și susține organismul în lupta împotriva agenților patogeni precum virusuri sau bacterii.
Îl găsim în formula unor capsule, siropuri sau ceaiuri; poate fi recomandat chiar și în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează atunci când sunt răcite.

Ceaiul preparat din ghimbir este perfect împotriva răcelii favorizand reducerea temperaturi corporale.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri