facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-05-13
Vizualizari: 895
Comentarii: 0
Plante cu efect detoxifiant

Detoxifierea nu e un moft, nu e o modă, este o necesitate. Ea îmbunătățește imunitatea, ameliorează problemele nervoase, respiratorii, musculare, hormonale, elimină kilogramele în plus, pielea și părul devin mai strălucitoare și catifelate, scade dependența de cafeină, nicotină, alcool, dulciuri și se îmbunătățește aspectul general. Într-un cuvânt, parcă ești alt om! Se face, de preferat, de două ori pe an, la schimbarea de anotimp, pe parcursul a 4-8 săptămâni. Acum, primăvara, după excesul de carne, alcool, ouă și dulciuri de la Paște, este cel mai potrivit moment. Iată spre ce plante să ne orientăm!

Persoanele sănătoase, care nu au neapărat probleme cu ficatul, probleme digestive sau de tranzit și vor doar să-și revigoreze organismul, să-l ajute să elimine mai bine toxinele, e suficient să facă o cură de 4-6 săptămâni. Plantele indicate pot să acționeze simultan pe toate cele 3 organe cheie: colon, ficat și sânge. Printre plantele recomandate amintim: aloe, ganoderma, schisandra, armurariu, soc. O altă variantă este administrarea de ceaiuri care pot fi folosite atât pentru purificarea generală a organismului, cât şi ţintit pentru unele organe.

- Pentru detoxifierea colonului, e nevoie de plante cu efect laxativ (frunze de senna, crușin, aloe, semințe de in), antitoxic, alcalinizant (argilă, lucernă, brusture, iarbă de grâu) și de stimulare a tranzitului (psyllium, ghimbir, cuișoare, rozmarin, cardamom).

detofixica organismul- Pentru detoxifierea ficatului, cele mai bune plante au efect hepatoregenerator, hepatoprotector (armurariu, sulfină, cicoare, gențiană, schisandră), de stimulare a secreției bilei (păpădie, fenicul, anghinare), antiinflamator (lemn dulce, ciuperci medicinale) și antitoxic (schinduf, gențiană, armurariu, cicoare, noni).

- Pentru detoxifierea sângelui, se recomandă plante cu efect depurativ (brusture, gențiană, armurariu, cicoare, noni), antialergic (urzică, sânziene), diuretic (mătase de porumb, trei frați pătați), drenor limfatic (păpădie, anghinare, lichen de piatră) și antioxidant (ceai verde, măceșe, cătină, ganoderma).

Există rețete gata preparate din amestecuri de plante cu efect detoxifiant. Organism Purificat conține brusture, cicoare, fenicul, păpădie, rozmarin, senna, soc și sulfină, plante care favorizează eliminarea toxinelor, fiind indicate după perioadele cu mese copioase.  Se beau 2-3 căni de ceai pe zi. Curele de detoxifiere nu sunt recomandate copiilor sub 14 ani, femeilor însărcinate și mamelor care alăptează. Aceștia se pot orienta mai degrabă spre plante cu efect vitaminizant, mineralizant, precum goji, afine, cătină, măceșe, sau spre cele care conțin clorofilă (spirulină, urzică, alge marine).

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri