facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 2948
Comentarii: 0
Plante care te ajută să transpiri

Încă de pe vremea bunicii se recomandă, în caz de gripă și răceală, o cură de transpirație zdravănă care te va pune pe picioare. Aici, părerilecontribuie la sanatatea muschilor sunt împărțite. Unii susțin că a scăpa de răceală prin transpirație e doar un mit, deoarece odată cu apa sunt eliminate, în cel mai bun caz, doar toxinele din organism, iar răceala își va urma cursul obișnuit. Alții sunt convinși că transpirația fortifică organismul, reduce simptomele neplăcute ale răcelii și îi scurtează evoluția. Cât e mit și cât e adevăr nu poți vedea decât pe pielea ta. Cert este că rău nu îți va face și că, cel puțin pe moment, te vei simți mai bine.

Ca să transpiri eficient, nu te chinui să stai sub un morman de pături. Există câteva remedii naturiste care intensifică activitatea glandelor sudoripare.

În primul rând, trebuie neapărat să bei un ceai medicinal cu proprietăți sudorifice. Printre cele mai bune e ceaiul de soc. Foarte gustos, el e ideal în viroze respiratorii, febră, tuse, dar și în curele de detoxifiere, grație efectului lui diuretic, sudorific. Florile de tei sunt și ele sudorifice și calmante asupra sistemului nervos, sedative. Infuzia se bea seara, înainte de culcare, fiind utilă și în insomnii. Decoctul de scoarță de salcie este de asemenea recomandat. Se poate combina cu ceai de tei și de soc. Măghiranul este celebru pentru puterea lui de a elimina toxinele și a stimula transpirația. Alte plante medicinale cu proprietăți sudorifice sunt mușețelul, isopul, roinița, lumânărica, gălbenelele, cimbrul și crețușca.

Frecțiile reprezintă un alt leac din bătrâni pentru cei care vor să elimine răceala prin transpirație. Ele pun sângele în mișcare și relaxează musculatura. Poți folosi oțet diluat în apă, în care să înmoi un prosop și cu care să-ți freci picioarele, brațele și trunchiul. De altfel, bătrânii știau o mulțime de remedii cu oțet. Poate îți aduci aminte de ciorapii înmuiați în oțet pe care ți-i punea în picioare bunica, iar peste ei trăgeai o altă pereche de șosete uscate, de lână. Te băgai în pat și dormeai ca un prunc. Pe lângă oțet, poți folosi la frecții uleiuri esențiale, diluate în ulei de masaj sau în ulei de măsline. Sunt indicate cele de cimbru, pin, mentă.

Această cură de transpirație se face seara, când știi că nu mai ieși din casă până a doua zi. Bea, în această perioadă, cât mai multe lichide calde, pentru a preveni deshidratarea.

 

Recomandarea Fares: Hapciu solubil, produs cu efect sudorific, antifebril.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri