facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-06-12
Vizualizari: 24692
Comentarii: 1
Plante care scad nivelul de colesterol

Ultimele tale analize de sânge au arătat că ai colesterolul mărit? Ia măsuri! Nivelul colesterolului nu va scădea de la sine, ci doar prin schimbări ale stilului de viață, cu ajustarea alimentației și cu urmarea unui tratament naturist. Există plante care scad colesterolul pe care le poți folosi sub formă de ceaiuri și capsule. Sunt sănătoase, eficiente.

Ce este colesterolul și de ce nu e bine să-l ai mărit

Colesterolul este o substanță lipidică (grăsime) prezentă în mod natural în organism, produsă în principal de ficat, dar și de alte țesuturi. Este de două tipuri: LDL (lipoproteine cu densitate mică), numit adesea „colesterol rău”, și HDL (lipoproteine cu densitate mare), considerat colesterol bun. Primul se depune pe pereții arterelor, formând plăci de aterom, ceea ce duce la îngustarea arterelor și la apariția bolilor de inimă. Al doilea ajută la eliminarea excesului de colesterol rău, fiind asociat cu un risc mai mic de boli de inimă.

Cele două trebuie să fie în echilibru în organism. Împreună alcătuiesc colesterolul total, care e bine să se situeze sub 200 mg/dl. Dacă îl ai până în 240, poți spune că ești la limita superioară, iar dacă depășești această valoare, ți se poate pune diagnosticul de colesterol mărit.

Riscurile colesterolului mărit

„Colesterolul mărit” nu este vreo boală care să dea simptome. Dimpotrivă, nu simți nimic, dar riști enorm. În timp, se depune pe pereții vaselor de sânge pe care le degradează, le îngustează, chiar le înfundă, limitând buna circulație a sângelui către organe și țesuturi.

Este un factor de risc important pentru bolile cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea, insuficiența cardiacă, boala coronariană, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.

 

Care pot fi cauzele măririi colesterolului

·       Prima și cea mai comună cauză: alimentația

Persoanele care au o dietă bogată în prăjeli și grăsimi trans, cărora le place să mănânce tocături, mezeluri, slăninuțe, dar și dulciuri, produse de patiserie, chipsuri, brânzeturi grase, multe ouă... riscă să le crească nivelul colesterolului rău.

·       Stilul de viață

Sedentarismul, obezitatea, consumul anumitor medicamente de sinteză, fumatul, alcoolul pot crește și acestea colesterolul. Stresul se numără și el printre vinovați.

·       Factori de risc

Chiar dacă tu nu faci nimic greșit în mod direct și ai un stil de viață sănătos, poți avea colesterolul mărit pentru simplul motiv că ești predispus genetic. Vârsta înaintată este un alt factor de risc.

Cum poți scădea colesterolul fără medicamente

Nu este nevoie de tratament cu medicamente de sinteză pentru a scădea colesterolul. Problema se poate remedia în mod natural, pe de-o parte prin alimentație, mișcare, scădere în greutate, pe de altă parte cu mici ajutoare din natură. În magazinele naturiste există remedii pe bază de plante medicinale care pot să te ajute. Consumă-le sub formă de ceai sau capsule și, la urmă

toarele analize, vei avea surprize plăcute.

Plante care scad colesterolul

·        Frunzele de măslin

Dacă vezi acest ingredient în compoziția ceaiurilor medicinale, capsulelor sau tincturilor, nu îl ocoli. Frunzele de măslin reduc tensiunea arterială, scad colesterolul rău și îl măresc pe cel bun, conțin foarte mulți antioxidanți care protejează vasele de sânge.

·        Păpădia

Are proprietăți depurative, laxative, diuretice, curăță organismul de toxine, de deșeuri, împiedicând astfel trecerea colesterolului în sânge. Ajută la metabolizarea lui eficientă, transformându-l, la nivelul ficatului, în acizi biliari. Se poate consuma sub formă de ceai, pulbere sau de tinctură.

·        Pătlagina

Este o altă plantă care scade colesterolul. Are și ea efect laxativ, împiedicând absorbția grăsimilor la nivel intestinal. Se folosește împreună cu alte plante ca tratament naturist pentru reducerea colesterolului și a trigliceridelor.

·        Ceaiul verde

Este ceașca ta de sănătate. Reduce considerabil nivelul colesterolului rău și al trigliceridelor (alt tip de grăsimi din sânge), şi în același timp, crește colesterolul bun, scade riscul atacurilor de cord, ajută la pierderea în greutate, întărește imunitatea și ajută la detoxifierea organismului.

detofixica organismul

·        Semințele de schinduf

Susțin metabolismul lipidelor, pot încetini absorbția colesterolului și susține eliminarea lui din organism. De asemenea, semințele de schinduf pot ajuta la reducerea inflamației în sistemul cardiovascular. Se pot consuma sub formă de ceai, sau adăugate în preparate culinare (măcinate și presărate peste salate, supe, orez).

·        Rostopasca

E aliatul celor cărora le plac fripturile, grăsimile și mâncărurile grele, pentru că susține funcționarea normală a sistemului digestiv, a ficatului și vezicii biliare. În plus, este o plantă care scade colesterolul și favorizează digestia grăsimilor.

·        Mesteacănul

Scade tensiunea și are o mare putere de a elimina colesterolul și acidul uric din sânge.

·        Anghinarea

E o plantă medicinală bună pentru ficat, pentru că elimină acumularea de grăsime de la nivelul acestuia. Ea ajută la metabolizarea grăsimilor în general, a glucidelor și a colesterolului, împiedicând depunerea pe vasele de sânge. Și ea se găsește sub formă de ceai, capsule sau tinctură.

Obișnuiește-te să bei zilnic ceaiuri care scad colesterolul, fie din plante individuale, fie combinate. Specialiștii Fares au creat o rețetă numită chiar Ceai Colesterol, fiind un tratament naturist necesar tuturor celor care se confruntă cu această problemă.

 

Pe lângă ceaiuri, urmează o cură de minimum trei luni cu capsule pe bază de plante care scad colesterolul. De asemenea, încearcă să mai renunți la cartofii prăjiți, la tochituri și tocături, la pizza, gălbenușuri de ou, prăjituri cu margarină. În schimb, treci pe legume proaspete, fructe, cereale integrale, lactate slabe, pește, fructe oleaginoase și uleiuri presate la rece. Carnea e necesară pentru aportul de proteine, însă alege una slabă și prepar-o la grătar.

Vei vedea că nu e chiar atât de greu să face aceste schimbări în viața ta și că există mâncăruri cu adevărat savuroase gătite mai sănătos, din ingrediente naturale. Gusturile se educă! Ar fi păcat ca, după cura de trei luni pentru scăderea colesterolului, să revii la stilul de viață obișnuit. Nivelul colesterolului ar putea crește din nou, alături de riscul pentru alte probleme de sănătate.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

very good

Frbetstews
3 Martie 2024
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri