facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-02-09
Vizualizari: 2115
Comentarii: 0
Plante care scad glicemia, de mare ajutor în diabet

Persoanele care suferă de diabet sau prediabet găsesc, în „farmacia naturii”, ajutoare de nădejde. Sunt plante-medicament care, fără niciun efect advers, scad glicemia, susțin funcțiile pancreasului și stimulează secreția de insulină.

Dacă analizele arată că ai glicemia mărită, ar fi bine să începi să bei mai multe ceaiuri din anumite plante medicinale care pot preveni dezvoltarea diabetului. În situația în care ești deja diagnosticat cu această boală, aceleași plante te vor ajuta să o ții sub control. Nu uita că, în paralel, e necesar să urmezi tratamentul prescris de medic și să ai grijă la alimentație, să eviți dulciurile, anumite fructe (banane, mango, curmale, banane), să limitezi carbohidrații. Plantele de mai jos se administrează sub formă de ceai, sau capsule.

Frunzele și fructele de afin

Acestea conțin mirtilină, numită și „insulină vegetală” datorită proprietăților hipoglicemiante. Este un pigment care stimulează funcția pancreatică și normalizează concentrația de glucoză din sânge.

Rădăcina de păpădie

Consumată sub formă de ceai, stimulează pancreasul și favorizează producerea de insulină.

Frunzele de măslin

Acestea. pe lângă multiplele lor calități, contribuie și la menținerea unui nivel sănătos de glucide din sânge, scad colesterolul rău și trigliceridele.

Frunzele de dud

Contribuie la menținerea unui metabolism echilibrat al carbohidraților în organism, pot stimula producția de insulină și reduce rata de descompunere a polizaharidelor.

Semințele de schinduf

Conțin și ele substanțe cu efect hipoglicemiant, favorizează metabolizarea glucozei și menținerea valorilor normale ale glicemiei.

Gymnema sylvestre

E o plantă reglatoare a metabolismului glucidelor care se leagă de receptorii gustativi pentru dulce de la nivelul limbii, blocându-i. Cu alte cuvinte, îți schimbă percepția asupra dulciurilor, care îți vor părea sălcii. Pe lângă faptul că îți taie pofta de dulce, frunzele acestei plante stimulează regenerarea pancreasului și cresc secreția de insulină.

Cromul

De asemenea, cromul crește puterea de acțiune a insulinei, astfel că suplimentele pe bază de crom sunt benefice în reglarea glicemiei. Persoanele care suferă de diabet au, de obicei, nevoie de un aport sporit și de zinc. Există suplimente alimentare cu crom și zinc, de mare ajutor în această boală.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri