Discută cu
medicul Fares
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Plante care îţi taie greaţa

Noutăți Fares

Senzaţia de greaţă poate apărea ocazional, dacă ai mâncat prea mult sau prea gras, în urma unei emoţii puternice, sau mai des, dacă suferi de afecţiuni digestive, hepatice, biliare. Ştim, în asemenea momente nu te tentează nici să beai „apă chioară”. Dar află că există remedii naturiste care îţi pot fi de mare ajutor.sustine digestia

Ceaiul de mentă este cu siguranţă cel mai bun leac care taie greaţa şi contribuie la buna funcţionare a tractului intestinal. Se bea neîndulcit, călduţ sau chiar rece.

Ghimbirul, cu aroma lui proaspătă şi plăcută, este şi el de mare ajutor. Se consumă sub formă de ceai, sau în stare proaspătă, dat pe răzătoare şi diluat cu apă.

Un alt ceai recomandat este cel de muşeţel. Antispastic, antiinflamator, calmant pentru stomac, el ameliorează senzaţia de greaţă.

Ceaiul de roiniţă ajută la funcţionarea normală a stomacului şi intestinelor, fiind sedativ, antispastic şi antiemetic, adică îndepărtează senzaţia de greaţă.

Încearcă şi o combinaţie de mentă cu eucalipt, două plante medicinale cu gust proaspăt şi răcoritor. Consumate sub formă de infuzie, sunt deosebit de eficiente în stări de greaţă.

Lămâia este şi ea foarte reconfortantă. Poţi să-ţi faci o limonadă cu mentă proaspătă sau să adaugi câteva picături de zeamă de lămâie în ceai. Fiind, totuşi, foarte acidă, nu trebuie consumată în cantităţi mari.

Dacă ai rău de mişcare şi trebuie să pleci în călătorie cu maşina, bea cu câteva ore înainte ceai de cimbrişor sau de busuioc.

Uleiul esenţial de mentă e util în indigestie, rău de mişcare, chiar şi în toxiinfecţii alimentare. Taie senzaţia de greaţă dacă sunt consumate câteva picături cu o linguriţă de miere. În candela de aromaterapie sau în inhalaţii poţi folosi ulei esenţial de eucalipt, care are efect răcoritor, de împrospătare a aerului din cameră.

Nu în ultimul rând, evită mâncărurile grase, carnea, dulciurile, peştele, produsele de patiserie. O gură de aer proaspăt va fi de asemenea binevenită.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.