facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-11-22
Vizualizari: 3846
Comentarii: 0
Plante care calmează tusea uscată

În sezonul rece, tusea este printre cele mai frecvente simptome. Uscată sau seacă în stadiu incipient, productivă, expectorantă pe parcurs, ea este neplăcută și poate cauza probleme dacă nu este tratată corespunzător. Natura ne oferă câteva tratamente cu plante medicinale de mare ajutor, speciale pentru fiecare tip de tuse în parte.

Tusea seacă, uscată, este „din gât”, iritantă, fără mucozități. Ea trebuie calmată și, pentru asta, apelăm la remedii cu efect emolient, antispastic, sedativ. Cele mai bune sunt plantele bogate în mucilagii ce reduc iritația mucoaselor și spasmul căilor respiratorii. Se folosesc sub formă de sirop sau ceaiuri călduțe, îndulcite cu miere. Sunt recomandate următoarele plante:

Florile de tei

Au efect calmant, antispastic, emolient, sedativ și relaxant pentru musculatura bronșică. Ceaiul din aceste plante este ideal seara, înainte de culcare, pentru că te ajută să dormi mai bine. Mai mult decât atât, potrivit unor studii, teiul conține o substanță numită farnesol care crește sensibilitatea unor microbi la acțiunea antibioticelor; microbi care, în lipsa acestei substanțe, pot dezvolta rezistență la respectivele antibiotice.

Rădăcina de lemn dulce

Bogată în mucilagii, minerale și vitamine din grupul B, ea este foarte valoroasă în bolile aparatului respirator însoțite de tuse. Remediile cu lemn dulce au acțiune calmantă, antispastică, emolientă și antiinflamatoare pe mucoasă.

Scaiul vânăt

Este un remediu folosit încă de pe vremea dacilor în tuse. Are efect antiinflamator, prin care reduce senzația de disconfort pe care o resimțim în piept, precum și efect antiseptic, grație căruia distruge virusurile și bacteriile care au provocat răceala și această inflamare a mucoasei căilor respiratorii. Mai mult decât atât, scaiul vânăt este un antispastic natural, care calmează accesele de tuse.

Frunzele de pătlagină

Și această plantă are o istorie îndelungată ca tratament în afecțiunile gâtului. Acționează ca un balsam protector și cicatrizant pe mucoasa căilor respiratorii și, grație efectului ei antiseptic, ajută la eliminarea microbilor.

Nalba mare

Este și ea o plantă cu un conținut bogat în mucilagii, fiind un adevărat pansament pentru mucoasele uscate și iritate ale tractului respirator. Remediile pe bază de nalbă mare redau senzația de confort de la nivelul gâtului.

Alte plante bune în tusea uscat sunt: șovârvul, iarba mare, busuiocul, fructele de fenicul (pentru efectul lor antispastic), frunzele de plămânărică și florile de lumânărică (pentru efectul emolient), ciuboțica cucului și lichenul de piatră (pentru rolul calmant, sedativ).

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri