facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-11
Vizualizari: 1072
Comentarii: 0
Plantago ovata - ajutor în controlul greutăţii corporale prin efect laxativ, prin reducerea apetitului şi a nivelelor de coleste

Seminţele sau cojile de seminţe ale plantelor din familia Plantaginaceae au fost utilizate în medicină de secole; proprietățile lor nu pot fi distinse unele de altele, fiind foarte similare.
Cojile de Plantago ovata, denumite în mod obişnuit şi Psillyum, au o lungă istorie a utilizării medicinale în întreaga lume, inclusiv în sistemele de medicină tradiţională din SUA, Europa, India și China.

Psyllium este utilizat pentru tratamentul constipației și a diareei asociate cu diverticuloză și a sindromului intestinului iritabil și în gestionarea pacienților cu colostomii și ileostomii. Psyllium mai este utilizat ca parte a unui regim alimentar pentru reducerea nivelului de colesterol.
Coaja seminţelor de Plantago ovata este alcătuită în procent de 85% din fibre solubile în apă. Utilizarea cojilor ca laxativ de volum este bine stabilită și justificată de efectele sale farmacologice. Tratamentul constipației obișnuite este chiar susținut de studii clinice randomizate.

complex naturalUn studiu având ca scop compararea efectul administrării unui amestec de fibre asupra pierderii în greutatea corporală, sațietate, profil lipidic și metabolismului glucozei, şi care a implicat 200 de pacienți supraponderali sau obezi, a constatat diferenţe semnificative în nivelurile de colesterol LDL între grupuri, cu reduceri mari ale celor care au primit o dietă completată cu Psyllium. Un model similar a fost observat pentru modificarea colesterolului total: colesterolul HDL și colesterolul HDL. Tratamentele au fost bine tolerate. Oamenii de ştiinţă au concluzionat că, un supliment dietetic de fibre solubile, administrat timp de de 16 săptămâni, la pacienții supraponderali sau obezi a fost bine tolerat, a indus saţietate și a avut efecte benefice asupra unor factori de risc CVD, dintre care cel mai important au fost o scădere semnificativă a concentrațiilor plasmatice de colesterol. (Jordi Salas-Salvadó și CoLab., 2008)

Rosendaal și colab., verificând dacă utilizarea Psyllium, ca adjuvant la dieta pacienților cu hipercolesterolemie, este eficientă, au realizat un test dublu orb controlat cu placebo, care a implicat 340 de pacienți cu vârsta de 18-65 de ani, cu hipercolesterolemie ușoară până la moderată, au coroborat faptul că Psyllium, când a fost adăugată la dietă, a provocat o reducere de 8,7% a nivelului de colesterol LDL. Nivelul total de colesterol a fost redus cu 7,7-8,9%. Într-o altă evaluare s-a raportat că Psyllium se leagă de acizii biliari din lumenul intestinal și reduce nivelul colesterolului seric, indicând astfel un potenţial mecanism de acţiune. (Sarfraz și colab., 2017)

Realizând o meta-analiză pe mai multe studii până în 2012, Jing Yang şi colab. Au concluzionat că aportul de fibre dietetice poate crește, evident, frecvența scaunului la pacienții cu constipație.

Un studiu mai vechi, având ca obiectiv investigarea efectului unui supliment de semințe de Plantago ovata asupra variabilelor de apetit, a consumului de substanțe nutritive și a energiei la subiecții normali, a determinat o diferență semnificativă în senzaţia de plinătate la o singură masă cu Plantago și placebo, precum și plantago și apă. Aportul total de grăsimi a fost semnificativ mai mic dar și procentul de energie în ziua mesei după plantago comparativ cu apa. Realizatorii studiului au concluzionat că produsul, care conține Plantago ovata, poate fi un supliment util în dietele de control al greutății, deoarece afectează aportul de grăsimi și poate avea un efect asupra sentimentului subiectiv de plenitudine (Turnbull & Thomas, 1995).

Astfel, Plantago ovata poate ajuta la controlul greutăţii corporale prin efectul laxativ, prin reducerea apetitului şi a nivelelor de colesterol.

Plantago ovata o regăsim în complexul natural pentru slăbit, Siluetă perfectă, sub formă de plicuri individuale, pe bază de 14 plante cu efect de scădere a greutății corporale.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri