facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-01-23
Vizualizari: 1518
Comentarii: 2
Picioare umflate: cauze, prevenție și remedii naturiste

Ai adesea picioarele vizibil umflate, cu senzație de greutate, disconfort la mers și dificultăți la încălțare? Problema, în sine, nu e periculoasă, ci doar neplăcută. Poate fi rezultatul unor obiceiuri greșite pe care le faci în viața de zi cu zi (ușor de corectat), sau poate ascunde diverse afecțiuni medicale. Iată din ce cauză se umflă picioare și care sunt cele mai potrivite remedii naturiste pentru picioare umflate!

 

CUPRINS:

Când poți spune că ai picioarele umflate: simptome

Cauzele picioarelor umflate

Când trebuie să apelezi la medic

Remedii naturiste pentru picioare umflate

Cum poți preveni umflarea picioarelor

 

Când poți spune că ai picioarele umflate: simptomementine sanatatea tractului urinar

Umflarea picioarelor, cunoscută sub denumirea medicală de „edem”, se manifestă în primul rând prin mărirea în volum a țesuturilor din jurul picioarelor și gleznelor. Cât de mult se umflă? Acest aspect variază de la caz la caz. Poți spune că ai picioarele umflate atunci când pielea este întinsă exagerat de mult, devine netedă, mai lucioasă și mai palidă.

Alte simptome includ:

-        Senzație de greutate sau presiune în picioare;

-        Dureri sau disconfort;

-        Dificultăți la încălțare, la mers, afectarea mobilității și a capacității de a mișca normal picioarele;

-        Șosetele sau încălțările lasă urme pe piele;

-        Uneori, picioarele pur și simplu nu încap în încălțămintea obișnuită.

 

Cauzele picioarelor umflate

De ce se umflă picioarele? În principal, în urma retenției de lichide. Sunt mai multe posibile cauze ale retenției de apă în organism: unele țin de stilul de viață, altele de afecțiunile conexe de care suferi. Picioarele se mai pot umfla în urma unor traumatisme (entorse, fracturi), din cauza articulațiilor lezate sau bolnave (artrită reumatoidă, gută).

Vom vorbi acum despre umflarea picioarelor dată de retenția de lichide. Sunt mai mulți factori care contribuie la apariția edemului:

Factori ce țin de stilul de viață

Sedentarismul, statul prea mult timp în picioare, consumul prea mare de sare, hidratarea insuficientă, purtarea unor pantofi prea strâmți, care împiedică drenajul limfatic, kilogramele în plus, toate acestea favorizează retenția de apă și umflarea picioarelor.

Factori ce țin de anumite probleme de sănătate

Retenția de apă și umflarea picioarelor mai pot fi cauzate de unele problemele de sănătate de care suferi:

-        Insuficiența cardiacă – atunci când inima nu poate să pompeze sânge așa cum ar trebui;

-        Insuficiența renală – când rinichii nu mai pot filtra corespunzător deșeurile din sânge;

-        Insuficiența venoasă cronică – când venele de la picioare nu pot transporta eficient sângele înapoi spre inimă;

-        Tromboza venoasă profundă – când se formează cheaguri de sânge într-o venă de la nivelul piciorului;

-        Anumite medicamente pe care le iei (pentru diabet, calmante, antidepresive, antiinflamatoare nesteroidiene) pot provoca retenție de apă;

-        Modificările hormonale prin care treci: în perioada sarcinii, a premenopauzei...

 

Când trebuie să apelezi la medic

Diagnosticul de picioare umflate nu este unul prea dificil, căci se vede cu ochiul liber. Totuși, pentru certitudine, mergi la medic, unde ți se vor face analize și examen de specialitate, în urma cărora se identifică exact cauza și soluțiile.

Tot la medic trebuie să mergi de urgență în următoarele situații:

-        Dacă ai suferit un traumatism la nivelul picioarelor și observi că acestea s-au umflat;

-        Dacă picioarele se umflă brusc, fără vreun motiv aparent;

-        Dacă ai febră, dificultăți de respirație, amețeli, stări de leșin, dureri în piept.

 

Remedii naturiste pentru picioare umflate

Tratamentul pentru picioare umflate variază în funcție de cauza declanșatoare. În unele situații e necesară tratarea bolii de bază care provoacă retenția de apă. În alte situații, e nevoie de mici schimbări ale stilului de viață, alături de remedii naturiste pentru picioare umflate. Este vorba despre ceaiuri și capsule pe bază de plante, cu efect diuretic și venotonic.

Plante cu efect diuretic

Diureticele se utilizează cel mai des pentru combaterea retenției de apă. Ele au capacitatea de a stimula producția de urină în organism, iar prin urină se elimină excesul de lichide și de săruri din țesuturi. Produsele naturale, pe bază de plante, au acțiune mai blândă decât medicamentele de sinteză, beneficiile lor se produc în mod natural, fără efecte adverse. În plus, multe plante conțin minerale care compensează pierderile din corp, prin urină.

Cele mai bune diuretice naturale sunt codițele de cireșe, socul, urzica, păpădia, mătasea de porumb, coada calului, frunzele de merișor. Se consumă sub formă de ceaiuri pentru picioare umflate, combinate în diverse rețete.

De asemenea, măceșele, sulfina și ginkgo biloba, consumate sub formă de ceai, reduc senzația de picioare grele, favorizează circulația sanguină de la nivelul membrelor inferioare, fiind un foarte bun tratament pentru glezne umflate.

Leacuri bătrânești pentru picioare umflate

Când li se umflau picioarele după o zi obositoare, bunicii noștri își preparau o infuzie din rădăcină de brusture, cu care făceau o baie la picioare, timp de 15 minute.

Un alt leac bătrânesc pentru picioare umflate este baia cu apă călduță și sare. Reduce senzația de picioare grele, obosite.

De asemenea, masajul zonei afectate este de mare ajutor. El îmbunătățește circulația sângelui și stimulează drenajul limfatic. Mișcările se fac ascendent, către inimă.

Gelul proaspăt de aloe vera, pus pe picioarele umflate, ajută la retragerea edemului.

Ce mai poți face este să folosești ciorapi de compresie, iar seara, când ajungi acasă, să stai întins, cu picioarele ridicate deasupra nivelului corpului.

 

Cum poți preveni umflarea picioarelor

  •   Bea mai multe lichide: apă, sucuri de fructe, ceaiuri cu efect diuretic, supe. Adesea, retenția de apă este cauzată de deshidratare. Evită alcoolul și cafeaua, deoarece deshidratează.
  •   Consumă fructe și legume bogate în potasiu, pentru că ajută la drenarea limfei: banane, caise, portocale, cartofi dulci, broccoli. În plus, potasiul este unul dintre cei mai importanți electroliți necesari în rehidratare.
  •   Evită sarea, căci favorizează retenția de apă. Pune cât mai puțină în mâncare și ferește-te de alimentele sărate excesiv: popcorn, chipsuri, mezeluri.
  •   Nu sta foarte mult pe scaun, nici prea mult în picioare, nemișcat. E necesar să te miști, să faci sport zilnic. Contracția mușchilor stimulează drenarea limfei, iar prin transpirația dată de efort elimini sarea și apa din corp.
  •   Poartă încălțăminte comodă, care să nu-ți chinuie suplimentar picioarele și să restricționeze circulația sângelui.

 

Picioarele umflate în mod constant, pe termen lung, sensibilizează pielea, o predispun la leziuni, la infecții, inclusiv la celulită infecțioasă și ulcer varicos. Vorbim despre răni deschise la nivelul gambelor și gleznelor, foarte dificil de tratat. Nu lăsa lucrurile să se complice. Schimbă-ți stilul de viață, folosește remedii naturiste pentru picioare umflate și mergi la medic dacă suferi de boli care predispun la retenție de apă!

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Am și eu aceste probleme a picioarelor, se umfla și le simt noaptea în special. Dar am o altă problemă cu care mă confrunt. Am constipație permanentă, am făcut colonoscopie, nu sa găsit nimic periculos, consum ceai laxativ. Am scaun numai în ziua când beau ceaiuldefapt doua zi. Consum o cana seara. Doresc sa va rog din produsele dumneavoastră ce-mi recomandați pentru cele doua probleme de care sufer.menționez ca am 79 de ani. Mulțumesc.

Raspuns Fares: Bună dimineața. Dacă problema picioarelor umflate este datorată retenției de lichide, vă recomandăm ceaiul Diuretic, 3-4 căni/zi, între mese, timp de 1-3 luni. Se poate alterna cu ceaiul Picioare ușoare, 2-3 căni/zi. Pentru constipația cronică vă recomandăm complexul Laxativ cu fibre, un plic pe zi, de preferință seara. Conținutul unui plic se ia cu iaurt sau cu 200 ml apă, înainte de masă. Produsul se administrează zilnic până la normalizarea tranzitului intestinal. Se poate asocia ceaiul Tranzit rapid, la nevoie, 1-2 căni pe zi. Este importantă hidratarea, un regim alimentar bazat pe alimente care favorizează digestia. Luați produsul (Laxativ cu fibre complex) la un interval de minimum 2 ore față de administrarea medicamentelor, deoarece poate reduce absorbția intestinală a acestora. Multă sănătate!
Lugojan ioan
2 Februarie 2024
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri