facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-12-13
Vizualizari: 1145
Comentarii: 0
Peste 90% dintre români se plâng de oboseală. Ce soluţii au la dispoziţie

92% dintre românii din mediul urban de plâng de oboseală şi doar 39% dintre ei au apelat la medic pentru această problemă, arată datele unui unui studiu realizat la finalul anului trecut de firma de cercetare iSense Solution. Cei mai afectaţi sunt angajaţii cu studii superioare din mediul urban, iar printre simptomele acuzate se numără slăbiciunea fizică, extenuarea, nervozitatea, lipsa răbdării, dificultatea de concentrare şi durerile de cap. Deşi pare pare o problemă care ar trece după o noapte bună de somn, în realitate nu se întâmplă aşa, oboseala persistă cu lunile, fiind nevoie de tratament naturist.

Sindromul de oboseală cronică „loveşte” cel mai adesea în sezonul rece, din cauza alimentaţiei mai sărace în vitamine şi minerale, dar şi pe fond de stres, de sistem imunitar slăbit sau în urma infecţiilor virale care slăbesc organismul. Unul din trei români din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, consideră că suferă de oboseală funcţională (care nu se ameliorează după o noapte de somn şi durează câteva luni consecutive), arată datele aceluiaşi studiu. Raportat la populaţia României, înseamnă că vorbim despre aproape două milioane de persoane. Toţi aceştia au nevoie de un plus de energie. De unde o pot lua? Evident, din natură! Este nevoie de o dietă sănătoasă, completată de suplimente alimentare cu vitamine şi minerale, cu sport, evitarea stresului şi un program strict de somn.

Remedii naturale de ajutor

imbunatateste imunitateaExistă plante medicinale sub formă de ceai, capsule şi tincturi, produse ale stupului, fructe şi legume extrem de bogate în vitamine şi minerale, care au efect tonic, revigorant pentru organismul obosit. Mugurii de stejar ajută la îmbunătăţirea stării generale şi a aspectului pielii, mugurii de alun sunt un tonic natural senzaţional pentru organism, iar mugurii de mesteacăn au acţiune drenoare. Aceste plante se consumă combinate, sub formă de ceai cu efect tonic. O altă băutură tonică, energizantă, pe care poţi să o prepari în casă, este maceratul la rece de busuioc. Se pune seara o crenguţă de busuioc proaspăt într-un recipient de sticlă plin cu apă (circa 500 ml), se lasă peste noapte la macerat, iar dimineaţa se scoate crenguţa, se adaugă câteva feliuţe de lămâie sau suc de lămâie şi se savurează. De asemenea, ceaiul de cătină sau sucul natural de cătină şi fructe de pădure întăresc imunitatea şi te revigorează. Mierea, polenul, lăptişorul de matcă şi păstura sunt produse ale stupului pline de vitamine, care şi ele întăresc organismul şi te pun pe picioare.

Nu ar strica o cură de vitamine şi minerale care să suplinească nevoile organismului şi să îl întărească. Recomandate sunt magneziul, zincul, vitaminele din grupul B, dar şi suplimente naturale care conţin aminoacizi, antioxidanţi, enzime digestive şi acizi graşi esenţiali.

În acelaşi timp, e nevoie de un somn suficient şi odihnitor pe timp de noapte. Pentru aceasta, e bine să bei înainte de culcare ceaiuri de tei, valeriană, lavandă sau passiflora, celebre pentru efectul lor calmant, sedativ. Fă-ţi o baie caldă, relaxantă, cu uleiuri esenţiale, eventual un masaj, şi vei dormi ca un prunc. Păstrează un ritual înainte de culcare pentru a-ţi seta „ceasul interior”. Culcă-te la aceeaşi oră în fiecare seară şi trezeşte-te la aceeaşi oră dimineaţa, indiferent dacă e zi lucrătoare sau weekend. Nu te pune în pat cu burta plină, nu consuma alcool şi nu uita să faci sport, pe timpul zilei. Toate acestea ajută enorm.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri